0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

KOD

Централизирано инфо на тези международни състезания няма ли?

Шегуваш ли се :)
Най-лошото е частичната информация. Сега чета във вестник Преса - има статия за успехите на СМГ на KIMC, което е хубаво. Но в нея не се споменава и дума за останалите 24 български състезателя. За сметка на това е наблегнато на изключително важната информация коя банка била осигурила парите.
За PMWC беше същото - нискокачествени журналисти изопачиха информацията, така че незапознат да остане с впечатление, че видиш ли, МГ Русе е единственият участващ на Po leung Kuk и отново акцента беше кой е дал пари за пътуването на русенци..

Шегуваш ли се :)
Най-лошото е частичната информация. Сега чета във вестник Преса - има статия за успехите на СМГ на KIMC, което е хубаво. Но в нея не се споменава и дума за останалите 24 български състезателя. За сметка на това е наблегнато на изключително важната информация коя банка била осигурила парите.
За PMWC беше същото - нискокачествени журналисти изопачиха информацията, така че незапознат да остане с впечатление, че видиш ли, МГ Русе е единственият участващ на Po leung Kuk и отново акцента беше кой е дал пари за пътуването на русенци..
Ей това ме дразни най-много от години. Отиват няколко отбора на едно състезание. Все български. Но няма централизирана информация. Все хвали само своите постижения. Или своя спонсор. Беше се стигнало дотам да се спори чии медали от едно и също състезание са по-бронзови - тези на СМГ или тези на 125-то.
Линкът на Помакова не ми се отваря. Само при мен ли е проблемът?

*

KOD

И при мен не се отваря..

Крис, не съм много "техничарка" , влез в профила ми  във фейсбук, имам снимка и информация за Шуменския отбор

*

Неактивен Ant12

  • 234
Официалните писма/покани към училищата за участие в PMWC и EMIC/IWYMIC бяха отправени от СМБ (подпечатани с печата на СМБ и подписани от неговия председател) – http://www.math.bas.bg/smb/Math_competitions/index.htm.

Най-малко доброто възпитание изисква СМБ, в качеството си на официален представител (лице за контакт) на двете състезания за страната, да пусне поне една „информационна бележка”, кой и как се е справил.

P.S. Специално за тези две състезания, СМБ няма никакъв, ама абсолютно никакъв официален ангажимент и принос към подготовката на отборите.

Подготовката лежи изцяло на плещите на учителите подготвящи съответния випуск в съответното училище (Бог да пази г-жа П. Тодорова), както и на допълнителната самоподготовка.

P.P.S. Всъщност, ако разгледаме подготовката на националните отбори (за MOM, БОМ, ВсРуМО, EGMO, JBMO), то „държавната” подготовка осигурена от МОН/СМБ се състои в провеждането на лекции в продължение на около 2 седмици преди самото състезание.

Проблемът е, че ако едно дете/юноша за пръв път се сблъска с материала преподаван на лекциите, колкото и да са качествени, то (с 95% сигурност) новопридобитите знания няма да бъдат ползвани на самото състезание. Те ще бъдат ползвани или ако състезателят е бил предварително запознат с основната теория (и сега само надгражда) или ако минава същия материал поне за втори път, след известен период от време. За това си има цяла теория за Active & Passive Knowledge (демек, ако кажеш на състезателя да ползва определена методика, той най-вероятно ще се справи, но никога няма да се сети сам да я приложи по време на състезанието).

Като четох публикациите в AoPS за последната IMO, където се цитират решения позовани на статии и изследвания от 2012/13-та (напр. "unit fractions bin packing", каквото и да означава това), бъдещето не ми изглежда розово.

P.P.P.S. Още веднъж браво на „малкия” отбор на СМГ (на, който по понятни причини съм „врл” поддръжник) и още веднъж искам да подчертая изключително високото му класиране, на 3-то място от 70 отбора, в отборната надпревара (защото по причини свързани с нашата народопсихология, често пъти отборните постижения се неглижират за сметка на индивидуалните).  
« Последна редакция: 28.07.2014, 07:06 от КрИс »

*

Неактивен vesii

  • 59
Поздравления за отборите представили ни на PMWC и KIMC.
« Последна редакция: 27.07.2014, 23:04 от vesii »

*

KOD

Относно участието на ПМГ Бургас в PMWC и KIMC резултатът е следния два сребърни медала на Кристиан Минчев и Виктор Балтин, и един бронзов на Никола Станчев (непотвърдено). Отборът на КIMC отново се е представил добре с един бронзов медал на Мартина Димитрова и четвърто място на Петър Чонгов. Ръководители на отбора за PMWC са Гергана Николова и Динко Раднев, а на отбора за KIMC - Надя Николова и Антоанета Граматикова. Браво на нашите отбори.

В последните няколко поста обсъждахме колко лошо нещо е липсата на информация, но изкарването на невярна такава е още по-лошо.
Това може да е чудесно оформена новина за медиите, но за съжаление никой от Бургас няма сребърен медал от PMWC. Кристиан е с 11 точки, Виктор е с 10 и имат бронзови медали. Другите двама състезатели нямам информация да имат 10+ точки и трябва да са без медали.
В първия й пост са нанесени резултатите на децата от PMWC.

Ще съм ти благодарен ако редактираш информацията си. Нека се придържаме към действителността в този форум!
« Последна редакция: 28.07.2014, 08:21 от КрИс »

*

Неактивен vesii

  • 59
Съжалявам ако наистина информацията е грешна. Получих я от достоверен източник, но не твърдя, че е вярна. И в прочем внимателно чета блога.
« Последна редакция: 27.07.2014, 23:27 от vesii »

*

Неактивен EliG

  • 139
  • Пол: Жена
Да, разбрах защо въпроса ми е прозвучал като виц. Всъщност на фона на властващото безхаберие не е учудващо... И за подготовката за състезания колкото повече ви чета толкова повече ....
Иначе няма лошо да има реклама на спонсорите, дори децата да носят техни рекламни аксесоари. Но не и това да е водещата новина.*

Неактивен Ant12

  • 234
Според тази публикация за постиженията на филипинските отбори, в KIMC 2014, в двете дивизии Key Stage II & III общо, участие са взели 576 състезатели (т.е. 144 отбора) от 31 държави. 

http://www.rappler.com/bulletin-board/64543-math-champs-south-korea

Цитат: “A total of 576 elementary and high school students from 31 countries joined the contest. They are from Australia, Brunei, Bulgaria, Canada, China, Cyprus, Hong Kong, India, Indonesia, Iran, Japan, Kazakhstan, Macau, Malaysia, Mexico, Mongolia, Nepal, Netherland, Nigeria, Philippines, Romania, Russia, Singapore, South Africa, South Korea, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Uzbekistan, Vietnam and Zimbabwe.” 

*

KOD

Нямам никакъв опит с международни състезания, някой по-светнат може ли да ми обясни какво всъщност става със Западна Европа?
Първо, не блестят особено, макар че все пак отборите на Великобритания, Италия, Германия, Холандия да са с по-предно класиране от нас на IMO.
Второ, твърдо не участват на състезания, които в България се водят престижни. Ето, на IMC от ЕС са участвали само ние, Румъния, Кипър и Холандия. Няма участие и на САЩ...  Да не говорим за PMWC, където освен нас няма друг от континента...
Участват ли редовно страни като Германия, САЩ, Франция, Италия, Испания на някакви състезания освен IMO?
Почва да ми става странно, ако са толкова добри тези състезания, толкова ли е лошо образованието в Европа...
Немалко пари се дават за час, два състезания. Няма лошо, стига всичко друго да беше розово. Но няма ли по-удачни начини за влагане на тези средства за постигането на по-добри резултати?
Тези успехи от азиатски състезания сигурно биха имали своята тежест ако се стремяхме към азиатски университети и образование, но в действителност... не знам, липсата на отбори от Европа и САЩ поне на мен не ми допада и ме кара да се замисля защо всъщност се ходи на тези прояви. Горните състезания са на училищно, а не държавно ниво. Излиза, че нашите училища и общество имат по-добра преценка и финансови възможности от липсващите?
« Последна редакция: 28.07.2014, 21:15 от КрИс »

*

KOD

Официални резултати от KIMC 2014:

ОТБОРНИ

ИНДИВИДУАЛНИ


Един страхотен резултат в Key Stage 2 - 6-класникът от МГ Варна Димитър Опърлаков е със златен медал!!!
Браво, нека да си припомним, че другите 2 златни медала в Key Stage 2 са за седмокласници от СМГ.

Освен това, с медали от малката група са седмокласникът от 125 СОУ Александър Запрянов - сребърен и шестокласничката от ПМГ Бургас Мартина Димитрова - бронзов.


В горната група Key Stage 3 положението не е приятно.
ОСвен страхотното представяне на СМГ, донесли ни 2 златни, 1 сребъребн и 1 бронзов медал, останалите 12 състезателя са взели само 2 бронзови медала - на Димитър Маркович от МГ Варна и на Георги Атанасов от СОУ Сава Доброплодни.


Качени са задачи и отговори от KIMC 2014
« Последна редакция: 29.07.2014, 12:02 от КрИс »