От две години, в България се провежда едно интересно и тежко състезание -
International Mathematics Assessments for Schools - IMAS.
Състезанието се провежда в два кръга, като до втори кръг се допускат състезателите, постигнали най-добри резултати на 1-ви кръг.
До 2014 г, участието в IMAS беше ограничено - само определени училища предлагаха възможност на своите ученици.
Ето, че тази година може да се включи всеки желаещ ученик между 3-ти и 8-ми клас.
ФорматФорматът на състезанието е тежък в сравнение с българските състезания.
Състезателите са групирани в три дивизии:
-
Middle Primary - 3 - 4 клас
-
Upper Primary - 5 - 6 клас
-
Junior - 7 - 8 клас
Първи кръг:Включва 25 задачи с висока трудност, от които 20 с избираем и 5 с отворен отговор.
Максимален брой точки - 100
Времето за решаване на задачите е 75 минути.
Втори кръг:15 задачи.
Първите 5 от тях са с избираем отговор и всяка носи на състезателя по 4 точки.
8 задачи са с отворен отговор и носят по 5 точки.
Последните две задачи изискват детайлно описване и всяка от тях носи по 20 точки.
Максималният сбор точки, както и в първия кръг е 100.
Времето за решаване на задачите е 120 минути.
Информация, новини, задачи и решения от IMAS
Участие
През 2014 г, първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS ще се проведе в събота, 29 ноември от 13 часа в 125 СОУ София.Записването на ученици от
3-ти до 8-ми клас включително за международното математическо състезание IMAS става в стая 402 на 125 СОУ
до 26.11.2014г от 8:00 до 17:00.
Таксата за участие е 10лв.
През 2015 г, първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS ще се проведе в събота, 19 декември от 10 часа в 125 СОУ София.Записването на ученици от
3-ти до 8-ми клас включително за международното математическо състезание IMAS става в стая 402 на 125 СОУ до
16.12.2015г от 8:00 до 17:00.Таксата за участие е 10лв.
Задачи и Решения и Отговори от минали издания на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS
Резултати от International Mathematics Assessments for Schools - IMAS 2015 / 2016 - 2 кръг