0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Някой разполага ли с отговорите на областния кръг от олимпиадата по география за 7 клас (тазгодишния)?И позволено ли беше да използваме молив, ако след това сме го изтрили и сме работили с химикал? Влияе ли на анонимността? Нашите квестори нищо не ни казаха, бяха много зле. Понеже трябваше отговорите да се отбелязват с хикс, а едно петокласниче от моята стая беше направило всичко с ограждане,  те го накараха да СИ ЗАДРАСКА ВСИЧКИ ОТГОВОРИ С ХИКС вместо да получи нова работа (имаше още един час).


Излязоха резултатите за 5-ти и 6-ти клас. След шокиращо ниския резултат на сина ми, доста различен от очакванията, се сети, че най-вероятно не са му зачетени отговорите, оградени с кръгче. Пак някакъв идиотизъм ....
След шокиращо ниския резултат на сина ми, доста различен от очакванията, се сети, че най-вероятно не са му зачетени отговорите, оградени с кръгче. Пак някакъв идиотизъм ....
Не знам как е било тази година, но отворих произволна тема от областен кръг от 2013.
В началото на работния лист изрично е записано:
1. Тестови задачи от затворен тип с четири възможни отговора, от които само един е верен. Верният отговор се отбелязва със знака Х само със син химикал.
.......
Поправки на отговори, триене, отбелязвания с молив и задрасквания не се допускат.
Работете само със син химикал.

Убедена съм, че е било написано. Просто този вид подготовка с правилното отбелязване на отговори сме я подценили и не е обърнал внимание. Здраве да е. Натрупахме още житейски опит. Все пак на тази олимпиада не се бори за нищо и отиде за удоволствие, да се пробва. И по много тъп начин са орязали резултата от усилията, които положи да се подготви. Дали е с хиксче или кръстче, верният отговор си е верен. Но съм съгласна, че правилата са си правила и който ги е проспал си е за негова сметка.
« Последна редакция: 16.02.2015, 16:45 от D-Ivanova »

Някой има ли отговорите по физика за 7 клас .

*

Неактивен vesii

  • 59
По физика имам отговорите... за 7 клас

*

Неактивен vesii

  • 59
1задача а) от + към -
Б) 10 ома
В) 2*5 последователно свързани и 2*20 успоредно свързани
Г) мин 3 батерии 2*1,5 и 1*9V последователно свързани
2 задача а) 0.15 А
Б) 0А
В)0.1 А
Г) 0.45 А
Д)  когато са включени едновременно К2 и К3
3 задача а) Б
Б) В
В) А

Защо на 3.2 да е В?
По формулата за Архимедова сила F=g*(ро)*V, където ро е на течността, а V - на тялото. Земното ускорение е постоянно, обемите са равни, но олиото е по-леко от водата.
Така отговорът е А.

В условието е казано че и двете тела плават. Следователно изтласкващата сила се уравновесява със силата на тежестта( двете сили са равни).  Топчета са еднакви и затова им деистват равни изтласкващи сили. ;)

Моите отговори са :
1.а)от + към -
б)Б) 10 ома
в) 2*5 последователно свързани и 2*20 успоредно свързани
г) мин 3 батерии 2*1,5 и 1*9V последователно свързани
2 задача а) 0.15 А
Б) 0А
В)0.1 А
Г) 0.45 А
Д)няма такъв случай
3 задача а) В
Б) А
В) А

*

Неактивен vesii

  • 59
Отговорите, които побликувах съм на 100% сигурна, че са вярни, защото ги е казал учетел, а не са отговорите ни на самата олимпиада. Относно 3 задача 2 въпрос обяснението е както на tsveta,  а първия въпрос се обяснява с това топче две се движи повече време след наклона с по - голяма скорост, относно топче 1.

Кога ще излязат резултатите от олимпиадата по физика?

*

KOD

Кога ще излязат резултатите от олимпиадата по физика?

Според регламента за Олимпиадите - В срок не по-късно от 10 работни дни преди датата на националния кръг...


Някой има ли официални отговори или резултати от олимпиадата по физика .