0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

KOD

Ама... какви са тези отборни резултати???
Сумиране на точки на 4-ма участници от дадено училище ли...
Не ми е ясно каква е стойността на подобни резултати.
От СМГ примерно ходят двуцифрен брой ученици на набор. Трябва да избереш предварително 4 от тях и... да им сумираш точките. Не бих отделял особено внимание, важно е индивидуалното.
*

KOD

Резултатите от ПМС 2016 са въведени в националните класации за 5 и 6 клас.
Вижте моментното класиране за:
5 клас
6 клас

Така, има рейтинг за всички класове. какво е оценяването,как е проведено състезанието, кой ли го интересува! Да, рейтинга е самоинициатива на един или няколко родители, за което благодаря!  Някой от всичките СМБ ще застане ли зад грешките на най-престижното математическо съсъезание в България? А дали вече е най-престижното?

всъщност на ПМС всяка година ли е такова безумие? първа година ни е, впечатленията ни от всичко в Плевен са отвратителни... така и класиране не излезе, т.е. въпреки, че малкия се е представил много добре (веднага след първите 3 места) най-вероятно и грамота няма да види, нямахме възможност да останем в Плевен за награждаването последния ден... такова безхаберие и липса на елементарна информация май по друго състезание не сме виждали, най-вероятно това ще ни е първо и последно участие... пък и съмненията дали правилно са ни отнети точки на едната задача си остават...
« Последна редакция: 5.04.2016, 10:35 от rumen_s »

*

KOD

Не бих казал, че има съществена разлика спрямо минали години.
Не съм и особено убеден къде е вината, дали само в организаторите или в решението състезание с подобен формат и организация да се провежда за прогимназиалните класове.
Като структура, ПМС е като ЕМТ, ЗМС.
Проблеми и недоволни има всяка година, за разлика от другите състезания...

Проблемът според мен е в големия брой участващи (не като на ЕМТ) и това, че резултатите излизат същата вечер. Едно е да провериш 20 работи, друго 200. Защо например  резултатите да не излизат на другия ден по обед, после 1 час контестации и веднага награждаване.

Проблемът е и в организацията. Детето ми е било в техникума. Квесторката не е знаела, че в стаята е имало и участници от пети клас. Започнали са по-късно, някъде половин час, за да им донесат задачите. След това, още около половин час, е дошла корекцията на условието на първа задача при петокласниците. Всеки един участник в стаята е трябвало да седне на точно определено място, обозначено с номер. Има номера, но не се знае от кои класове са децата! Е, не продължавам нататък. Не вярвам тези неуредици да са били само на едно място! И един въпрос, всички участници в Плевен при еднакви условия ли са се състезавали? Втори въпрос - след като имат право на контестации, кой ги прави? Участниците ли или ръководителите, или ако са самостоятелни - родителите. Часовете за контенстации са били след 23:00 часа. Кой взима решението, кои възрастови групи да участват в състезанието?

абе те в Плевен едно класиране не могат да изкарат, та организация... погледнах Русе - поне пише първите места на протоколите... и както коментирах по-рано, кои са първите места е според зависи - явно по преценка на комисията... пък защо си пишат в регламента 1-во, 2-ро и 3-то място, както и 1-ва, 2-ра и 3-та награда явно само организаторите си знаят, за какво им е на участниците да ги разберат... ако това ни е "най-престижното" състезание пази боже, още повече като се има предвид това, което се е случило на контестациите и малоумната им организация по нощите...
« Последна редакция: 5.04.2016, 14:28 от rumen_s »

МОН са публикували окончателните протоколи и призовите места:

IV - VIII клас: http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=9197

IX - XII клас: http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=9198

Честито г-да и г-жи експерти от МОН. Най-важното е публикуването на протоколите от класиранията. Добре свършена работа? А кога ще се появи появи документа, в който се дава оценка на самото провеждане и оценяване на ПМС. Поздравявам всички участници!