0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #56 -: 30.06.2017, 19:06 »
Евентуално ще има и 6-та паралелка петокласници

Дежавю :)

Нямам идея защо чак сега я обявиха като още в началото на годината се знаеше, че ще поискат такава.
*

Неактивен maria77bg

 • 85
 • Пол: Жена
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #57 -: 30.06.2017, 19:14 »
Евентуално ще има и 6-та паралелка петокласници

Дежавю :)

Нямам идея защо чак сега я обявиха като още в началото на годината се знаеше, че ще поискат такава.
За мен е изненада. Къде се е знаело? Но щом пък базата го позволява.

Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #58 -: 30.06.2017, 19:20 »
на курсовете на въпрос "колко паралелки ще са тази година 4 или 5" - трърдо 5, но ще се борим и за 6-та. Затова ми е странно първото изречение в новината "На свое заседание от 30.06.2017 г. Педагогическият съвет на Софийска математическа гимназия прие предложението на г-н Антони Стоянов,...." не може човек да не се запита защо на 30.06? Цяла учебна година нямаха педагогически съвет?

*

Неактивен maria77bg

 • 85
 • Пол: Жена
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #59 -: 30.06.2017, 20:05 »
Много интересно. Дъщеря ми не е посещавала курсовете, но чета всичко във фб групата за прием. Там никой не е споделял подобни предложения. Дори беше изненада умеличението на първоначалната бройка от 130 на 140 ден преди първо класиране.
Една майка ми писа, че когато е подавала заявление за участие в приема са споменали, че ще приемат 150 деца тази година. Тази цифра ми стоеше като редовните плюс надпланов прием плюс някой друг връзкар. Но 170 е съвсем друго. Наредба 10 го позволяваше това да се случи и преди януари, когато се обяви регламента. Т.е. ако го бяха искали още тогава можеха да го постигнат. Но пък така е по-емоционално :).

*

Активен kod

 • 399
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #60 -: 30.06.2017, 22:07 »
Дам, истинско дежа вю.
Вече съм споделял мнение.

*

Активен kod

 • 399
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #61 -: 8.07.2017, 07:46 »
Шестата паралелка за 5-ти клас в СМГ за следващата учебна година вече е факт >>
http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=585

Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #62 -: 8.07.2017, 22:36 »
В тази връзка някой виждал ли е заповедта на началника на РУО - София-град за разкриване на шестата паралелка? По-конкретно ме интересува основанието, на което тя е разкрита. Със сигурност шест паралелки са по-малко от 2% от броя на учениците, завършили четвърти клас в София-град за последната учебна година. Не това е проблемът.

*

Активен kod

 • 399
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #63 -: 8.07.2017, 23:28 »
Защото сме математици, за да стигнем до вярното решение, разчитаме на фактите

Фактите за назначенията и „уволненията“ в СМГ са следните:
На 17 от назначените през септември 2016г. учители в СМГ срочните трудови договори са продължени в безсрочни.
Срокът на трудовите правоотношения е изтекъл за петима учители, назначени през септември м.г. на половин щат (четирима, от които работят при друг работодател) както и за други трима учители, назначени на срочен договор.
Един учител подаде заявление за пенсиониране. На друг учител, назначен по заместване, договорът не беше подновен заради връщането на титуляра.

Един учител е дисциплинарно уволнен със съответните мотиви, които са посочени в заповедта за уволнението.

Молбата ми към всички е да проявят уважение към истината и да не разпространяват слухове за СМГ, дочути от недостоверни източници.

С уважение и с пожелание за интересно лято,
Антони Стоянов , директор на СМГ

http://www.smg.bg/news.php?id=634

*

Активен kod

 • 399
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #64 -: 31.07.2017, 10:39 »
Автор - Людмил Попов
Източник:
https://www.facebook.com/groups/52560553858/permalink/10155257353183859/?comment_id=10155272451743859

Цитат
По повод намеците, че учителите се страхуват от „диктатора” и не взимат отношение по дъвкания от седмици казус. Като учител по език и най-вече култура (тук нямам предвид добрите маниери, както мнозина разбират понятието култура), не мога да не заема позиция. Без ирония. Именно като такъв сам длъжен да бъда субдоминанта на аналитичното мислене, развивано в СМГ, а то, поне моите ученици знаят, не е от равнищата на дълбинно мислене. Браво, Богойчев! И тъй като не коментираме поредното „математическо” състезание на възрастните, позицията ми ще е парадоксална за само-аналитично-мислещите. Подкрепям Петя Тодорова, защото тя беше последователна в амбициите си и не изневери на силния си макар и чепат характер. Тя показа, че може да поеме риск и да носи отговорност. Стана жертва и естествено герой на събитието. Сега според теорията на революциите някои трябва да се възползват от жертвата, като се накичат с ореола й. Подкрепям и „врага” Антони Стоянов, защото показа, че в СМГ вече има директорска институция, която взима решения извън ветеранната хегемония на незаменимите. Той пое риска непопулярно и обра всички негативи. Сега си имаме "диктатор" и борбата срещу него ще обединява прогресивните сили. Дотук героите станаха двама, но вече и децата знаят, че положителни и отрицателни герои има само в приказките. Питам обаче онези, които жадуват революции, въстания, боеве и дузпи, изживяващи се като водачи на народа или по-модерното – на гражданството. Къде бяхте, когато усетихте, че конфликтът се поражда вътре, и какво направихте, за да го туширате предварително? А може би не искахте, за да има страст, битки и слава? Какъв риск и отговорност поехте, дами и господа, отвъд романтичния си ентусиазъм? Вероятно мечтаехте за нов директор-парашутист, примамен от тлъстото парче, който ще бъде удобен за известно време, или за другиго, от типа на някогашния - алфа мъжкар, който без церемонии ще стъпи на непокорните вратлета. Вторият вариант е психологически оправдан – колективът е предимно амазонски. Първият обаче е игра на хазарт. В случая неморално състезание, защото повлича всички нас. Както впрочем и всяка революция извън комунистическите учебници по история. Тогава, след „победата” не знам какво ще напише любимият ми бивш XII а клас на прага на СМГ с медалите на шампионите...

Разумен полъх в разрастващия се летен джихад.