0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Това е класирането от състезанието в Бургас, с имената на участвалите четвъртокласници.
*

Неактивен emi_2

  • 50
Щом сте се сдобили с този файл с имената (то беше редно за всички така да го публикуват, де), вероятно имате този и с резултатите с имена от Питагор. Ако е така, бихте ли го споделили, да си сглобим класиране, че голямо чакане ни предстои.
Благодаря предварително!

Крайното класиране вероятно до голяма степен ще съвпада с това от ОМТ, като се има предвид, че коефициентът на Питагор е 1,6, а на ОМТ е 6. С този файл не съм се сдобил, а го направих сам, като използвах информацията, която бе публикувана на сайта на ПМГ. Преди състезанието беше обявено разпределението по стаи, в което присъстваха както номерата на участниците, така и имената им. След това от ПМГ поправиха грешката си, но вероятно много други като мен са успели да свалят файла в първоначалната му версия и да направят връзка с анонимния за класирането. Лично на мен ми прави впечатление как деца, които почти не са присъствали сред добре представилите се на други състезания през последните 4 години, изведнъж блеснаха с математическия се талант :wink:

*

Неактивен emi_2

  • 50
Лично на мен ми прави впечатление как деца, които почти не са присъствали сред добре представилите се на други състезания през последните 4 години, изведнъж блеснаха с математическия се талант :wink:
Това е факт, дори ако вземем под внимание само последната година - сега блестят и деца непоявявали се никъде.

Не че не са възможни тези успехи и респект за всички дечица, които хвърлиха много труд, но с тази, бих казала, истерична потайност целият процес предизвиква едно голямо намигване.
Добавям към интересните факти и наблюдението за мноого по-високия стандарт в Бургас в сравнение с Варна.

... и много добра работа с файла :)

*

Неактивен oukb

  • 1
  • Пол: Жена
Чудесна работа! Благодаря ти Jollycatman! Много бих желала, ако някой има подобна информация за Питагор да я сподели! Не мога да спя от очакване!

Това е същото класиране, но за сравнение са добавени и резултатите според първата му версия, която качиха на сайта на ПМГ. Впечатление прави, че почти няма деца, чиито резултати да са останали непроменени.

*

Неактивен emi_2

  • 50
Някой от четящите тук, ходил ли е да види модул 2 на детето си, та да сподели как са точкувани подточките и също така колко варианта за втора задача Б са приели като отговор (в смисъл, вариантът, в който правоъгълникът става квадрат 2x2 с еднакви квадрати брои ли се, което също се отразява на това каква част от точките за подточката получава детето за всеки показан вариант).

При нас с поправката си получихме липсваща точка от модул 1, но на втори модул ни намалиха доволно точките. При определен вариант за точкуването, може втората по-ниска оценка, да е реалната ни, но знам ли ...

И наистина е много странна тази техническа грешка ...

В случай, че сте се интересували и сте имали възможност да отидете да видите работата на детето по модул 2 - трябваше да го направите :) Този път определено си заслужаваше в сравнение с Питагор. В стаята (защото работите се разглеждаха не в Библиотеката, както при предходното състезание), имаше този път две преподавателки по математика от ПМГ, т.е. едновременно имаше възможност да се разгледат работите на две деца. Имам предвид можеше да получите индивидуална консултация върху работата на детето, като подробно беше обяснено колко точки са дадени за всяка от двете задачи и защо.
Решенията на зад.2 б) са 5, като само за чертеж - без да се намери лицето, също са давали точки. Случаят, който описвате с квадрата - също е едно от тези 5 решения.
Преподавателката, при която попаднахме се беше подготвила и на отделен лист ни представи нагледно и 5-те чертежа, заедно с изчисленията.
Мога да добавя, че се отнесе изключително внимателно към детето и се постара да го предразположи.
Единствено съжалявам, че не бяха предвидили възможност за подобни консултации и при тренировъчните състезания - определено си заслужаваше, поне при нас  :)

Успех на всички кандидатствали!

*

Неактивен emi_2

  • 50
Благодаря за споделената информация. Похвално е, че е било така организирано.

Ще доразкажете ли за точкуването на подточките? За първа- 2, 3, 5 или 3, 3, 4? На 2 ми се вижда, че Б е носила 7, 8 точки от общите 10.

Съжалявам, но няма да мога да бъда полезна относно точките :(
При нас първа задача беше подробно описана и имаме максималният брой точки.
А за втора, там където сме сгрешили - да си призная честно, не попитах как са разпределени точките, но определено подточка Б) - носеше повече точки!
За мен беше важно детето да види къде е объркало и евентуално, в случай, че има някакви забележки, коментари по описанието от страна на проверяващите - да се запознаем с тях. Не бях очаквала, че всъщност преподавател ще ни разясни, коментира задачите ... Затова беше ценно ...

И резултатите в София:
http://smg.bg/news.php?id=626

Това е класирането за прием в ПМГ Бургас. Включени са първите 85 + 10 резерви. За част от децата липсва информация точно на кое място са, затова съответните полета са оставени празни.