Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 ... 10
1
Дидева, без да скромничиш и извърташ нещата, име си в математическите теми.. сигурна съм, че си го знаеш. Дидева=математика.
Аз просто не го разпитвам и не проверявам какво учи.
Тези задачи при отговорите излезе, че са грешни, след твоето решение, аз реших да му го обясня и тогава разбрах, че го е учил и така е решавал, но грешно е броил и смятал. Признавам си, никога не съм знаела за подобен вид решение, и наистина ми се струва труднично за втори клас. Проблема, може би е в мен, че сравнявам какво аз съм учила едно време.
Дидева, може спокойно да напишеш пак решението-математическо си е, учи се,  не съм сигурна, че аз бих се справила успешно.
2
Аз не успях да ги преброя на двете задачи квадратите и правоъгълниците какво остава за второкласник/ на едните детето е стигнало до 29/ за една бройка до верния отговор :sad:/, на другите до 58/ още 12 има до верния отговор/
с това:
Оказа се, че е учил този вид решение, който Дидева написа, но незнайно защо изтри. Реших да му го обясня, каза, че  го е учил, така е решавал задачата, просто не е преброил една чертичка.
не ми се връзва.
Изтрих мненията си, защото реших, че не е редно любител като мен да предлага решение на някого, който е подготвян от професионалисти. Не искам да обърквам нито родителите, нито децата.
"
3
Оказа се, че е учил този вид решение, който Дидева написа, но незнайно защо изтри. Реших да му го обясня, каза, че  го е учил, така е решавал задачата, просто не е преброил една чертичка. Имам предвид, очаква се да го знаят децата.
Явно не съм наясно какво и колко учи.
4
Състезания по Математика / Re: Европейско Кенгуру 2017
« Последна публикация от s_boneva - 24.04.2017, 18:57 »
От съобщението, което днес са направили на официалната си страница, организаторите не дават отговор и на въпроса ще има ли в крайна сметка класиране на учениците по области. Все пак такъв е рангът на състезанието. Аз намирам индикации за нещо такова в изречението: "Протоколите са изпратени по места на всички организатори за продължаващи традиционни действия, свързани със състезанието." Евентуално училищата - организатори да направят класиране и награждаване???
5
Състезания по Математика / Re: Европейско Кенгуру 2017
« Последна публикация от stella77 - 24.04.2017, 17:39 »
Малееее, тя стана една...
6
Състезания по Математика / Re: Европейско Кенгуру 2017
« Последна публикация от kod - 24.04.2017, 17:27 »
Имам отговор на писмото от проф. Сава Гроздев.

Явилите се при организатор СМБ ще участват в подбора за националния кръг след повторна проверка на работите им от националната комисия.
7
Ама естествено,че е негов избора при колко учителя да ходи!  :)
Най-добрият учител е този ,който "измъква" решението от детето ,а не му го дава наготово. Все пак за 2ри клас говорим!
8
Ако зависи от него ще ходи при всички възможни, харесва му и му е забавно.
Математиката е негов избор, в момента преговаряме да си избере само един учител, а той ме убеждава и за трети :))и не се шегувам. Казва, че различните учители  обясняват уж еднакви задачи, но с различни начини на решения, човекът иска да си избира начина на решение, нищо, че е малък има си мнение човекът
9
Състезания по Математика / Re: Европейско Кенгуру 2017
« Последна публикация от kod - 24.04.2017, 13:44 »
Изпратих преди малко ясен мейл с молба за еднозначен отговор:

Класиране за национален кръг на Европейско Кенгуру 2017?

Здравейте,
Повече от месец след провеждането на областен кръг на Европейско Кенгуру, родители и ученици не знаем как ще бъдат определени участниците в националния кръг на състезанието.

Моля да ни дадете повече яснота, ще бъдат ли взети предвид резултатите на ученици, които са се явявали и при двата организатора - СМБ и Сдружение Европейско Кенгуру?


Не виждам каквато и да е възможност и двусмислие и очаквам ясен и категоричен отговор.
Писмото е изпратено до:
priemna@mon.bg - Министерство на Образованието
smb@math.bas.bg - Съюз на Математиците в България
Bulgarian.Kangaroo@gmail.com - Асоциация Европейско Кенгуру в България
sava.grozdev@gmail.com - Сава Гроздев, управител на Ацоциация Европейско Кенгуру

10
Синът ми ходи на уроци  по математика, при двама учителя, не са му обяснявали подобно нещо, визирам как да ги преброи по този начин. Предполага ли се да се знае във втори клас?


Може би да го запишете поне при още един учител! ;) Такава е тенденцията забелязвам !
Страници: [1] 2 3 4 ... 10