AlekDimitrov Форум за математика

Образование, математика, състезания => Състезания по Математика => Темата е започната от: kod в 23.05.2017, 16:19

Титла: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 16:19
(http://alekdimitrov.com/newsimages/NVO-2017-24b-uslovie.jpg)
Това, което се иска от децата в задачата е... неизпълнимо. Ето няколко доказателства:


Вариант 1:
(http://alekdimitrov.com/newsimages/NVO-2017-24b-2.jpg)


Вариант 2:
(http://alekdimitrov.com/newsimages/NVO-2017-24b-3.jpg)


Вариант 3:
(http://alekdimitrov.com/newsimages/NVO-2017-24B.jpg)


За тези, които влагат като оправдаващо неточността обстоятелство невъзможността да се докаже от седмокласник, че триъгълникът е тъпоъгълен при зададено условие да е остроъгълен... ето няколко доказателства, част от които са напълно по силите на седмокласник, обучавал се в математическите гимназии в България.


За доказателство се използва Питагорова Теорема. Искам да ви уверя, че надали има дете в 7, да не кажа и в 6 клас от математическа гимназия, което да не е запознато с нея и не я използва. Което е достатъчна причина един добър математик да изпадне в паника при така зададена задача и да не може да я реши по напълно обективни причини, произтичащи от грешки на експертите от МОН, а не от пропуски в знанията му.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: georgebg в 23.05.2017, 16:33
не съм сигурен дали е разрешено прилагането на знания, които не са в рамките на изучавания материал. Факт е , че питагоровата теорема, както и подобни триъгълници и много други , не са включени в материала за 7 клас, което автоматично прави Вашите решения, невъзможни за 7класник.
Да не говорим , че ако се приложи решение с cos и т.н. - кой от проверяващите изобщо ще го разгледа !

Също така, НВО е не само за ученици от мат. гимназии и това ваше твърдение също не е аргумент !

То и на 22 задача, посоченото решение, макар и вярно , не съответства на посочените данни в самата задача !
В условието е посочено за вторник - присъстващи 60%, в таблицата на "правилното" за оценяване решение са написали 5х-4,
не че е грешно, но не съответства на данните в условието.
за т.Б пък по-правилно по условието на задачата е и от двете страни на равенството да се посочват от таблицата общия бр. ученици т.е  70/100.6.х+х+4=х+5х , а не както е съставено уравнението в официалното решение, където се изразяват броя на присъстващите; да не говорим откъде го взимат това 70/100 в т.Б като не са го написали в таблицата в. т. А и няма никаква последователност в решението.
Факт е , че ако някой учител се води дословно от дадените решения, то ще има пак ощетени ученици.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 16:44
Не е позволено. Но всеки ученик от МГ разполага с тях.

Идеята не е да се докаже по време на НВО, че задачата е грешна, а това, че някои деца могат да разберат, че условието е гнило.

Естествено е да предположат, че грешката е в тях, а не в експертите, изготвили темата, а това най-малко ще им наруши концентрацията и ще доведе до притеснения, които мога да се изразят в грешен отговор на тази задача и в загуба на много време за обмисляне на друго, несъществуващо решение...

Просто оборвам тезата - няма значение, че задачата е грешна, тя не е повлияла на децата. Точно на най-добрите деца има вероятност да повлияе най-много...

Въобще - самото словосъчетание - няма значение, че задачата е грешна е недопустимо, когато говорим за експерти по математика в Министерство на Образованието.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: georgebg в 23.05.2017, 17:03
Сега разгледах задачата, реално тази грешка повлиява единствено т. Б отнасящо се за лицето на триъгълника , където и е дадена АВ=14, което противоречи на твърдението за остроъгълен триъгълник .
При положение , че за т. А не е дадено това условие , и не би трябвало да се взима под внимание при решението на т.А, какъв е проблема ученикът да го реши и да вземе 8/10 точки, за т. В също  не е необходимо усл. за АВ=14 т.е. и от там може да си вземе 1 т.
Реално , този който си направи "супер" точен чертеж, би се затруднил за т. Б, т.е. реално за мен спора е дали да се признават точки или не само на т. Б, защото само там е дадено условието "...ако АБ=14".

Не защитавам МОН, нито знам автора на задачите, и аз за много неща съм им бесен за цялата система на образование, но реално погледнато условието на задачата - единствения донякъде спорен момент е т.Б, и то с условието "АКО", което не прави "цялата" задача с такова твърдение , че АБ=14 ...
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: albena в 23.05.2017, 17:38
Лошото е, че точно най-добрите деца са се стресирали от задачата, защото са се усъмнили, че някъде грешат и триъгълникът им по данните от Б) не се получава остроъгълен.
Както писа една мама в едноименен форум, дъщеря й е загубила повече от час в търсене на своята грешка, защото триъгълникът ама хич не се получавал остроъгълен.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: georgebg в 23.05.2017, 18:00
Да, но това е посочено в т.Б, и не би следвало целия четеж на задачата да е подчинен на данни посочени само за една подточка. Не знам и това твърдение за най-добрите също дали е вярно, моето дете може да се каже , че е може би е сред тези, които наричате "най-добри" (ако  8-ицата на НОИ включва според Вашите критерии тези "най-добри ) , но е рагледал случая , когато М е на отсечката СН ( и се получава , че е невъзможно), и когато М е на правата СН, но извън отсечката. При чертежа си не се е съобразявал с условието , дадено в т. Б.

Изобщо мисля , че се преекспонира - за всички е ясно ,че за т.Б не е нужен чертеж за да се намери лицето, а АБ=14 е посочено само за т.Б.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: tchotcho в 23.05.2017, 18:05
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 18:18
Да, но това е посочено в т.Б, и не би следвало целия четеж на задачата да е подчинен на данни посочени само за една подточка.
George, не съм съгласен.
Допълнителната информация в дадена подточка на задачата по никакъв начин не отменя и подменя основната информация, дадена преди изброяване на подточките.
Тя само я допълва - не може да противоречи на нея.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: georgebg в 23.05.2017, 18:34
George, не съм съгласен.
Допълнителната информация в дадена подточка на задачата по никакъв начин не отменя и подменя основната информация, дадена преди изброяване на подточките.
Тя само я допълва - не може да противоречи на нея.
Не може да противоречи, но противоречието се появява в т.Б и то е доказуемо с материал за по-горен клас, не може по чертеж да се твърди че ъгъла асв е >90 гр., това би съответствало,на случай ,в който  децата да начертаят чертеж на дадена задача , да премерят ъгли и отсечки , да ги пишат като отговор като се  позоват на чертежа и измерване като правилно решение... което мисля ще се съгласите е глупост.

В условието ясно е посочено - дадено е това,това и това.
в т.Б ясно е посочено - колко е това АКО еди кое си т.е. това "АКО" означава данни само за подточката,; не разбирам кое не е ясно.
Ако автора е искал АВ да е 14 см. ще го посочи като даденост в самата задача отначало !
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 19:29
Противоречиш си :)
Както казахме, допълнителните на данни в подточка Б НЕ ОТМЕНЯТ нищо от основните!

Това не е отделена задача. За нея важи толкова условието, че триъгълникът е остроъгълен, колкото и за всяка друга част от задачата.
Каква е тази необходимост, точка Б да се представи за отделна задача, няма как да е, за решението й трябва информация от по-горе. Оттам, където пише, че АБЦ е остроъгълен. 
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: Очо в 23.05.2017, 20:18
СМЯХ! (смея се...) на МОН! Господа, има ли отговор от "мон" за подточка "б" на тази задача? :) Бих Ви казал, че това е трябвало да се реши!(ако бях от "мон") така:  АВ не може да е 14 см... Е, това  решение и отговор е за международна олимпиада, а не за външно оценяване в BG... Но все пак :) Кой е забелязал, че АВ не може да е 14см?
   
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 20:30
Има отговор, да.
Има грешка. Тя не пречи на никого, без значение е.
Ще се пишат повечко точки и при грешен чертеж.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: stella77 в 23.05.2017, 20:41
Ще напиша какво каза детето ми, като излезе от матурата: "Последата задача не ми излиза и не ми излиза... Направих два чертежа и не става.. Накрая толкова се притесних, че се наложи с лявата ръка да стискам дясната, за да спре да се тресе и да продължа да опитвам." Господа от МОН, този стрес, който причинихте на детето ми, с никакви точки не може да го компенсирате! Детето е получило отговорите на МОН, но има два чертежа. На първия т.М лежи на АБ, на втория е външна. Интересно как ще оценят задачата.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: Очо в 23.05.2017, 20:52
Има отговор, да.
Има грешка. Тя не пречи на никого, без значение е.
Ще се пишат повечко точки и при грешен чертеж.
Спрях да се смея... ! Стана ми тъпо! Задача, (изглеждаща проста(или написана просташки)), "средните" я решават и продължават напред!, за нови успехи!!(А, това ,че е грешно..)   Умните се "забатачват" , губят време и ... после "средните" казват на умните как се прави..  Това е България, май...
 
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 22:18
Прави ми впечатление нещо в изказването на математиците ни, коментиращи грешката.
Не тоталното й отричане, което видях от един, двама проверители и не искам да коментирам, а често срещаното изказване:

Хора сме, грешим, случва се.
Ами... не съм особено съгласен.
Хората могат да грешат.
Екипите е почти невероятно да грешат.
Институциите не трябва и не могат да грешат.

ОК, съставителят е сгрешил. Член на екипа му можеше да проконтролира и види грешката.
А експертите на МОН също можеха да отстранят невидяната до момента грешка.

Малката формална грешка показва нещо по-неприятно...
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: georgebg в 23.05.2017, 22:21
Добре де ,
Противоречиш си :)
Както казахме, допълнителните на данни в подточка Б НЕ ОТМЕНЯТ нищо от основните!

Това не е отделена задача. За нея важи толкова условието, че триъгълникът е остроъгълен, колкото и за всяка друга част от задачата.
Каква е тази необходимост, точка Б да се представи за отделна задача, няма как да е, за решението й трябва информация от по-горе. Оттам, където пише, че АБЦ е остроъгълен. 
е и , какво - дори това не доказва , че задачата е грешна - ти сам го казваш - отговора на т. Б е че няма решение ! т.е отговора на МОН е грешен - толкова ! Това не прави цялата задача грешна !
И коментарите на НВО по БЕЛ са че "имало много подводни камъни", за математиката по-скоро се изказват , че е НВО е доста лесно - е явно и тук има подводни камъни, за които и мОН не са подозирали :)
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: georgebg в 23.05.2017, 22:28
Спрях да се смея... ! Стана ми тъпо! Задача, (изглеждаща проста(или написана просташки)), "средните" я решават и продължават напред!, за нови успехи!!(А, това ,че е грешно..)   Умните се "забатачват" , губят време и ... после "средните" казват на умните как се прави..  Това е България, май...
 
Задачата може и да е грешна , но това всички го видяха , като разгледаха отговорите на МОН.
И пак повтарям - грешно е условието на т. Б, което не прави цялата задача грешна- това, че повечето деца са взели условието "АКО" от т. Б за дадено в началото на условието си е тяхна грешка , оттам грешен или невъзможен чертеж и други разни вълнения, породени от амбицията на някой , който е набил в съзнанието на децата да чертаят всичко с точнос до милиметри и градуси, без вникване в същината на условието.
ОК, аз съм съгласен на детето ми да отнемат прословутата точка от подусловие Б - че не съществувало такова решение , но това "АКО" прави единствено т. Б от цялата задача с невъзможно или грешно условие !
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 23.05.2017, 22:31
И коментарите на НВО по БЕЛ са че "имало много подводни камъни", за математиката по-скоро се изказват , че е НВО е доста лесно - е явно и тук има подводни камъни, за които и мОН не са подозирали :)


http://pogled.info/bulgarski/nyama-li-nai-posle-da-se-slozhi-krai-na-greshkite-v-izpitnite-materiali-na-mon-zavinagi.86066

НВО по БЕЛ...
Да не би с нещо да е по-добро. Пак стигаш до МОН и... експертите.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: Очо в 23.05.2017, 23:24
Не можем, да се оправим в "българската" математиката, (има няколко аксиоми.. и от там, всичко се доказва..) Но, се оправихме с Българската литература.. Хайде бе! Не вярвам! Особено на "мон" ! Лично мнение.   
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: Borislav в 23.05.2017, 23:38
Има грешка, но децата от обикновените училища може да не са се усетили и да са си решили задачата за 10 точки.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: Иво Иванов в 24.05.2017, 19:06
Приятели!
Отново проблем с НВО по математика за 7 клас! Някой отново нещо не е догледал, преценил, съобразил!
Аз се боря от 5 години срещу тези тъпотии! Учител съм! Преди да спорите по условието на 24 задача, знаете ли, че няма инспектор по математика ... ВСЕ ОЩЕ ... след отстраняването на Мадлен Христова миналата година!!! Още февруари месец бях в ЦЕНТЪРА ЗА ОЦЕНЯВАНЕ В ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, т.н. СКОКО и говорих лично с директорката му, г-жа Неда Кристанова и тогава и казах: "Как ще направите тестовете, като нямате инспектор? Кой ще ги подпише и ще носи отговорност?!" Тя ми отговори, че нямало проблем... ! Е, има проблем! Въпреки, че теста като цяло е много по-добър от предишните години, условията са много по-адекватни и коректни, особено на първи модул. Бих казал, че първия модул е направо перфектен!
Знаете ли колко е обявената заплата в конкурса за инспектор по математика - 580 лв.! При това няма право да работи като учител или да дава уроци, защото ще е в конфликт на интереси! И след като първият конкурс се беше провалил, директорката ми каза: "Дано да се появи за кандидат някой пенсионер учител и да го спечели, защото на друг не се надяваме..."
Ето и мнението ми за 24 задача:
Това е една добра задача, леко странна, но по силите на подготвен и мислещ седмокласник. Решава се бързо и то само с материал от 7 клас. Трябва да се работи последователно и търпеливо. Важно е да се забележат двата еднакви правоъгълни триъгълника и задачата се разплита. След това е нужно при решаването децата да са убедени в доказаното в подусловие А, значи да имат стабилни знания. Елементарно се вижда, че СМ=8 см. и остава просто да се досетят, че при това положение точка М ще е външна за АВС. Това е! Всичко това се прави за 15-20 минути, само със знания от 7 клас!
...
Считам, че не е нужно и дори е вредно за децата да избързват с овладяването на материал от по-горни класове. Ние сме хора на крайностите - или правим децата вундеркинди, или нехаем напълно и ги оставяме на самотек. А е нужно да се напредва бавно, стъпка по стъпка и да развиваме най-вече абстракцията, съобразяването, досетливостта, умението да се ползва знанието!
...
Е, какво, нямаше да има никакъв проблем с тази задача, ако просто в условието липсваше "остроъгълен" - ненужно, натоварващо и нелепо определение!
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kat33 в 24.05.2017, 21:51
Най накрая за тези два дни да прочета смислено и адекватно мнение.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: tchotcho в 2.06.2017, 21:20
Има официални резултати.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: leila в 5.06.2017, 12:55
Здравейте,
има ли някъде обощени резултати от матурите за седми клас за страната, по области? МОН направи ли пресконференция? Нещо не намирам информация. Дали изобщо ще се направи някаква статистика за тази година?
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: hope в 13.06.2017, 09:22
Здравейте,
аз съм майка на дете, което е имало проблем с 24 задача. Решила я е на черновата без да я разписва подробно. Тръгнала е да прави чертежа, трила го е няколко пъти, начертала го е малко над правоъгълен, решила е че има грешка, разплакала се е. Била е пропуснала на 23 б/, защото по нейни думи, решението не и е дошло от раз. Паникьосала се е, защото знае че за СМГ и трябват 100 точки. Дали са и 86 точки. Не са признали нищо от черновата. По нейни думи не е преписала решението, защото не е имала верен чертеж. Не съжалява за това решение, но и е много тъжно че деца, които даже не са разбрали за проблема, ще излязат по-добри математици от нея. Написах жалба, намерих адвокат и поисках среща с Министъра. Прочетох мнението на няколко изтъкнати имена в тази област. Ако има други потърпевши, нека ми пишат.
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: stmar в 13.06.2017, 16:28
      Много ми е интересно, когато чуя как децата са установили, че ъгълът е 90 градуса и 30 минути, а не 89 градуса и 59 минути! Ще задам един резонен въпрос: Чертожните инструменти на децата минали ли са метрологична проверка? А знаете ли, че инженерната грешка е 7% - т.е. при 89 градуса, това е повече от 6 градуса! Или пък при онези 14 сантиметра (12 +2) това прави близо 1 сантиметър отклонение. Задачи се решават принципно, не е необходим чертеж 1 към 1. Не е случайно, че в СМГ (които не са разбрали за грешката) имат толкова много максимални оценки! Изпадал съм в подобна ситуация - на кандидатстудентския си изпит - просто нямах никаква идея как да реша задачата и тогава установих, че косинусът на един от ъглите е по-голям от 1. Не посмях да напиша това (а в последствие тази задача се оказа грешна), но всички които имаха решение на задачата получиха 6 на нея. Така, че и да пишете жалби няма да бъдат уважени...
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 27.06.2017, 21:53
Най-желаните училища след 7 клас в София 2017

№ по MaxУчилищеПаралелкаMin балПол
12216306  СМГ "П.  Хилендарски"3062  Математически-НЕ485без квоти
22216306  СМГ "П.  Хилендарски"3061  Математически-АЕ472,5без квоти
32204091  91 НЕГ0911  Чужди езици-НЕ464,5девойки
42224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0734  Чужди езици-НЕ:АЕ:М459девойки
52216164  164 ГПИЕ1641  Чужди езици-ИЕ;АЕ457девойки
62224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0731  Чужди езици-НЕ:РЕ:М454девойки
72224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0732  Чужди езици-НЕ:РЕ:БЕЛ450,5девойки
82204091  91 НЕГ0911  Чужди езици-НЕ450младежи
92224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0733  Чужди езици-НЕ:ФЕ:БЕЛ449,5девойки
102224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0734  Чужди езици-НЕ:АЕ:М446,5младежи
112216301  Първа АЕГ3015  Чужди езици-АЕ;НЕ;БЕЛ446девойки
122211304  НПМГ3041  Математически-АЕ445без квоти
132216164  164 ГПИЕ1644  Чужди езици-ИЕ;ИтЕ444девойки
142216164  164 ГПИЕ1642  Чужди езици-ИЕ;ФЕ443девойки
152216301  Първа АЕГ3013  Чужди езици-АЕ;ИЕ;М441,5девойки
162216164  164 ГПИЕ1643  Чужди езици-ИЕ;ПортЕ441девойки
172224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0731  Чужди езици-НЕ:РЕ:М439,5младежи
182216301  Първа АЕГ3014  Чужди езици-АЕ;НЕ;Х439девойки
192216301  Първа АЕГ3012  Чужди езици-АЕ;ИЕ;БЕЛ439девойки
202216164  164 ГПИЕ1641  Чужди езици-ИЕ;АЕ436младежи
212224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0733  Чужди езици-НЕ:ФЕ:БЕЛ435младежи
222206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3024  Чужди езици-АЕ:ИЕ:М:Г434,5девойки
232224073  73. СУ "Владислав  Граматик"0732  Чужди езици-НЕ:РЕ:БЕЛ434,5младежи
242206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3022  Чужди езици-АЕ:НЕ:БЕЛ434,5девойки
252211304  НПМГ3042  Математически-НЕ433без квоти
262206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3021  Чужди езици-АЕ:НЕ:М:Г432девойки
272211304  НПМГ3045  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ431,5без квоти
282216301  Първа АЕГ3011  Чужди езици-АЕ;РЕ430девойки
292206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3023  Чужди езици-АЕ:НЕ:Х:Б429девойки
302222009  9 ФЕГ0092  Чужди езици-ФЕ;АЕ;М428,5девойки
312206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3025  Чужди езици-АЕ:ИЕ:И:БЕЛ428девойки
322216301  Първа АЕГ3016  Чужди езици-АЕ;ФЕ;БЕЛ428девойки
332206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3021  Чужди езици-АЕ:НЕ:М:Г427младежи
342216301  Първа АЕГ3017  Чужди езици-АЕ;ФЕ;М426девойки
352216301  Първа АЕГ3015  Чужди езици-АЕ;НЕ;БЕЛ425,5младежи
362222009  9 ФЕГ0091  Чужди езици-ФЕ;АЕ;БЕЛ425девойки
372222009  9 ФЕГ0094  Чужди езици-ФЕ;ИЕ;БЕЛ424девойки
382222009  9 ФЕГ0093  Чужди езици-ФЕ;АЕ;Б422девойки
392206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3026  Чужди езици-АЕ:ИЕ:Г:И422девойки
402213350  ТУЕС към ТУ-София3501   Системно програмиране-АЕ421без квоти
412222009  9 ФЕГ0096  Чужди езици-ФЕ;ИЕ;М421девойки
422206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3027  Чужди езици-АЕ:РЕ:М:БЕЛ420девойки
432222009  9 ФЕГ0097  Чужди езици-ФЕ;НЕ;БЕЛ420девойки
442216301  Първа АЕГ3013  Чужди езици-АЕ;ИЕ;М420младежи
452222009  9 ФЕГ0095  Чужди езици-ФЕ;ИЕ;Г420девойки
462206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3022  Чужди езици-АЕ:НЕ:БЕЛ419,5младежи
472216164  164 ГПИЕ1644  Чужди езици-ИЕ;ИтЕ419младежи
482216164  164 ГПИЕ1642  Чужди езици-ИЕ;ФЕ416,5младежи
492216301  Първа АЕГ3014  Чужди езици-АЕ;НЕ;Х415,5младежи
502222133  133 СУ  "А.С.Пушкин"1331  Чужди езици-АЕ;РЕ414девойки
512216164  164 ГПИЕ1643  Чужди езици-ИЕ;ПортЕ412,5младежи
522213350  ТУЕС към ТУ-София3502  Компютърни мрежи410,5без квоти
532211035  35. СУ "Добри  Войников"0352  Чужди езици-НЕ;РЕ;М410девойки
542216301  Първа АЕГ3012  Чужди езици-АЕ;ИЕ;БЕЛ409,5младежи
552224433  НТБГ4332  Банково дело-АЕ408,5девойки
562206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3024  Чужди езици-АЕ:ИЕ:М:Г406,5младежи
572222133  133 СУ  "А.С.Пушкин"1332  Чужди езици-ФЕ;РЕ405,5девойки
582216301  Първа АЕГ3011  Чужди езици-АЕ;РЕ405,5младежи
592211035  35. СУ "Добри  Войников"0351  Чужди езици-НЕ;РЕ;БЕЛ403без квоти
602206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3023  Чужди езици-АЕ:НЕ:Х:Б402младежи
612206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3027  Чужди езици-АЕ:РЕ:М:БЕЛ401,5младежи
622216301  Първа АЕГ3017  Чужди езици-АЕ;ФЕ;М400,5младежи
632206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3025  Чужди езици-АЕ:ИЕ:И:БЕЛ400,5младежи
642216301  Първа АЕГ3016  Чужди езици-АЕ;ФЕ;БЕЛ399младежи
652222133  133 СУ  "А.С.Пушкин"1333  Чужди езици-РЕ:АЕ398,5девойки
662206302  ІІ АЕГ "Томас  Джеферсън"3026  Чужди езици-АЕ:ИЕ:Г:И397,5младежи
672222009  9 ФЕГ0092  Чужди езици-ФЕ;АЕ;М397младежи
682211035  35. СУ "Добри  Войников"0353  Чужди езици-НЕ;РЕ;Г396девойки
692224433  НТБГ4333  Банково дело-НЕ395девойки
702211035  35. СУ "Добри  Войников"0352  Чужди езици-НЕ;РЕ;М393младежи
712222009  9 ФЕГ0091  Чужди езици-ФЕ;АЕ;БЕЛ392,5младежи
722211035  35. СУ "Добри  Войников"0354  Чужди езици-ФЕ;РЕ;БЕЛ390без квоти
732222009  9 ФЕГ0093  Чужди езици-ФЕ;АЕ;Б386младежи
742222009  9 ФЕГ0096  Чужди езици-ФЕ;ИЕ;М385младежи
752211035  35. СУ "Добри  Войников"0355  Чужди езици-ФЕ;РЕ;ИТ385девойки
762224433  НТБГ4332  Банково дело-АЕ383младежи
772222009  9 ФЕГ0097  Чужди езици-ФЕ;НЕ;БЕЛ382младежи
782224433  НТБГ4334  Банково дело-ФЕ380девойки
792204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0322  Чужди езици-АЕ;ИЕ378,5девойки
802222009  9 ФЕГ0094  Чужди езици-ФЕ;ИЕ;БЕЛ378,5младежи
812222009  9 ФЕГ0095  Чужди езици-ФЕ;ИЕ;Г375младежи
822224433  НТБГ4337  Бизнес администрация-ИЕ374девойки
832211035  35. СУ "Добри  Войников"0353  Чужди езици-НЕ;РЕ;Г374младежи
842222133  133 СУ  "А.С.Пушкин"1331  Чужди езици-АЕ;РЕ374младежи
852209051  51 СУ0513  Изобразително изкуство-АЕ371,5без квоти
862221031  31СУЧЕМ "Иван  Вазов"0314  Чужди езици - ИЕ/АЕ370,5без квоти
872224022  22 СУ "Г. С.  Раковски"0222  Чужди езици-АЕ:НЕ370,5без квоти
882221031  31СУЧЕМ "Иван  Вазов"0313  Чужди езици-НЕ/АЕ369,5без квоти
892204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0185  Чужди езици-ЯЕ;АЕ368без квоти
902224022  22 СУ "Г. С.  Раковски"0221  Чужди езици-АЕ;ИЕ367,5без квоти
912224433  НТБГ4338  Електронна търговия-АЕ366,5девойки
922211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4191  Строителство и архитектура-АЕ366,25без квоти
932204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0321  Чужди езици-АЕ;НЕ366девойки
942204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0324  Чужди езици-АЕ;РЕ364девойки
952221031  31СУЧЕМ "Иван  Вазов"0312  Чужди езици-АЕ/ИЕ363,5без квоти
962204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0323  Чужди езици-АЕ;ФЕ362,5девойки
972224433  НТБГ4339  Икономическа информатика-АЕ362,5девойки
982224022  22 СУ "Г. С.  Раковски"0223  Чужди езици-ИЕ:АЕ361,5без квоти
992211304  НПМГ3048  Природни науки-АЕ;Б361,18без квоти
1002222133  133 СУ  "А.С.Пушкин"1333  Чужди езици-РЕ:АЕ361младежи
1012221031  31СУЧЕМ "Иван  Вазов"0311  Чужди езици-АЕ/НЕ360без квоти
1022224433  НТБГ4336  Оперативно счетоводство-НЕ358,5девойки
1032224433  НТБГ4335  Банково дело-РЕ357,5девойки
1042211304  НПМГ3049  Природни науки-АЕ;Б;Х355,59без квоти
1052211035  35. СУ "Добри  Войников"0355  Чужди езици-ФЕ;РЕ;ИТ355младежи
1062224433  НТБГ4331  Застрахователно и  осигурително дело-НЕ354,5девойки
1072222133  133 СУ  "А.С.Пушкин"1332  Чужди езици-ФЕ;РЕ354,5младежи
1082211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4192  Строителство и архитектура-НЕ354,25без квоти
1092205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4075  Системно програмиране-АЕ353,75без квоти
1102224433  НТБГ4333  Банково дело-НЕ353младежи
1112211304  НПМГ3046  Природни науки-АЕ;Х349без квоти
1122224433  НТБГ4339  Икономическа информатика-АЕ348,5младежи
1132204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0184  Чужди езици-ФЕ;АЕ348без квоти
1142211420  НФСГ4201  Икономика и мениджмънт-АЕ347,5девойки
1152224433  НТБГ4338  Електронна търговия-АЕ346,5младежи
1162204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0181  Чужди езици-АЕ;НЕ345,5без квоти
1172204134  134. СУ "Д.  Дебелянов"1341  Чужди езици-АЕ345без квоти
1182211304  НПМГ3043  Математически - АЕ/Ф345без квоти
1192204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0182  Чужди езици-НЕ;АЕ345без квоти
1202204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0321  Чужди езици-АЕ;НЕ343младежи
1212204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0183  Чужди езици-ФЕ;ИЕ338без квоти
1222224433  НТБГ4337  Бизнес администрация-ИЕ338младежи
1232204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0322  Чужди езици-АЕ;ИЕ336,5младежи
1242211304  НПМГ3047  Природни науки-НЕ332,18без квоти
1252204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0324  Чужди езици-АЕ;РЕ332младежи
1262224433  НТБГ4331  Застрахователно и  осигурително дело-НЕ331младежи
1272211420  НФСГ4204  Търговия-АЕ330,75девойки
1282211420  НФСГ4203  Икономика и мениджмънт-ФЕ330,75девойки
1292205119  119 СУ "Академик М.  Арнаудов"1191  Хуманитарни науки-АЕ327,75без квоти
1302224433  НТБГ4334  Банково дело-ФЕ327,5младежи
1312211420  НФСГ4202  Икономика и мениджмънт-НЕ327девойки
1322224433  НТБГ4335  Банково дело-РЕ324младежи
1332222007  7. СУ  "Свети Седмочисленици"0072  Чужди езици-АЕ;НЕ;БЕЛ323,5без квоти
1342204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0188  Чужди езици-КорЕ;АЕ323без квоти
1352204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0187  Чужди езици-КитЕ;АЕ322без квоти
1362211420  НФСГ4205  Търговия-НЕ321,5девойки
1372204032  32.СУИЧЕ "Св. Климент  Охридски0323  Чужди езици-АЕ;ФЕ321младежи
1382222012  12 СУ "Цар Иван Асен  ІІ"0122  Чужди езици-НЕ320без квоти
1392211304  НПМГ3044  Икономическо развитие-АЕ316без квоти
1402224433  НТБГ4336  Оперативно счетоводство-НЕ316младежи
1412222007  7. СУ  "Свети Седмочисленици"0071  Чужди езици-АЕ;ИЕ;БЕЛ315,5без квоти
1422222012  12 СУ "Цар Иван Асен  ІІ"0121  Чужди езици-АЕ315,25без квоти
1432216001  1 СУ "Пенчо П.  Славейков"0011  Чужди езици-ИЕ;АЕ314,25без квоти
1442204134  134. СУ "Д.  Дебелянов"1342  Природни науки-АЕ314без квоти
1452205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4077  Приложно програмиране-АЕ313без квоти
1462221031  31СУЧЕМ "Иван  Вазов"0315  Математически-АЕ312,5без квоти
1472222127  127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ1274  Чужди езици-АЕ:ИЕ:БЕЛ:Г309без квоти
1482211420  НФСГ4201  Икономика и мениджмънт-АЕ306младежи
1492216001  1 СУ "Пенчо П.  Славейков"0013  Чужди езици-АЕ;ИЕ303,5без квоти
1502222127  127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ1271  Чужди езици-АЕ;НЕ;БЕЛ;И302без квоти
1512204134  134. СУ "Д.  Дебелянов"1343  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ300,75без квоти
1522211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4196  Парково строителство и  озеленяване-АЕ296,5без квоти
1532224432  ПГТМД-София4322  Интериорен дизайн-ИтЕ295без квоти
1542204134  134. СУ "Д.  Дебелянов"1344  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ/Иврит294,5без квоти
1552222127  127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ1275  Чужди езици-АЕ:ИЕ:БЕЛ:Б294,5без квоти
1562211420  НФСГ4204  Търговия-АЕ294младежи
1572222007  7. СУ  "Свети Седмочисленици"0073  Чужди езици-АЕ;НЕ;М294без квоти
1582205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4074  Компютърни мрежи-АЕ293,75без квоти
1592221138  138  СУ"Проф.В.Златарски"1381  Чужди езици-АЕ/ИЕ291,75без квоти
1602222007  7. СУ  "Свети Седмочисленици"0074  Чужди езици-АЕ;ФЕ;Б291,5без квоти
1612209051  51 СУ0511  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ290,5без квоти
1622221138  138  СУ"Проф.В.Златарски"1383  Чужди езици-ЯЕ/АЕ290,5без квоти
1632224432  ПГТМД-София4324  Графичен дизайн-АЕ289без квоти
1642209019  19 СУ "Елин  Пелин"0193  Предприемачески-НЕ288,5без квоти
1652222127  127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ1272  Чужди езици-АЕ;НЕ:БЕЛ:М288,5без квоти
1662211420  НФСГ4202  Икономика и мениджмънт-НЕ287,75младежи
1672222127  127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ1273  Чужди езици-АЕ:ФЕ287без квоти
1682209019  19 СУ "Елин  Пелин"0191  Предприемачески-АЕ/НорвЕ281,75без квоти
1692211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4195  Геодезия-АЕ281,75без квоти
1702205119  119 СУ "Академик М.  Арнаудов"1194  Чужди езици-РЕ280,75без квоти
1712202002  2. СУ "Акад.Емилиян  Станев"0023  Хуманитарни науки-АЕ278,25без квоти
1722209051  51 СУ0512  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ/ИИ277без квоти
1732204018  18 СУ "Уилям  Гладстон"0186  Чужди езици-АрЕ;АЕ276без квоти
1742205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4073  Компютърна техника и  технологии-АЕ274,75без квоти
1752224432  ПГТМД-София4321  Моден дизайн-ФЕ274,5без квоти
1762223431  ПГ по телекомуникации4315   Системно програмиране-АЕ272без квоти
1772211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4197  Недвижими имоти-АЕ271,5без квоти
1782211417  ПГО4172  Моден дизайн-АЕ271без квоти
1792211420  НФСГ4203  Икономика и мениджмънт-ФЕ270младежи
1802216001  1 СУ "Пенчо П.  Славейков"0014  Чужди езици-АЕ;РЕ/НЕ269,75без квоти
1812221138  138  СУ"Проф.В.Златарски"1382  Чужди езици-АЕ/НЕ268,5без квоти
1822209019  19 СУ "Елин  Пелин"0192  Предприемачески-АЕ/ДатскиЕ268без квоти
1832211420  НФСГ4205  Търговия-НЕ265,5младежи
1842211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4193  Водно строителство-АЕ264,75без квоти
1852204030  30 СУ "Братя  Миладинови"0302  Чужди езици - АЕ/ИЕ264,5без квоти
1862212303  33 ЕГ "СВЕТА  СОФИЯ"0332  Чужди езици-АЕ/ИЕ264без квоти
1872202002  2. СУ "Акад.Емилиян  Станев"0022  Чужди езици -АЕ;ИЕ263без квоти
1882204402  НПГПТО  "М.В.Ломоносов"4026  Компютърна техника и  технологии-АЕ262,5без квоти
1892216423  СПГТ4236  Организация на  хотелиерството-АЕ259,5без квоти
1902222012  12 СУ "Цар Иван Асен  ІІ"0123  Чужди езици-ФЕ257,5без квоти
1912205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4072  Микропроцесорна техника-АЕ257,25без квоти
1922216001  1 СУ "Пенчо П.  Славейков"0012  Чужди езици-ИЕ;РЕ/НЕ256,5без квоти
1932204030  30 СУ "Братя  Миладинови"0301  Чужди езици - АЕ/НЕ256,5без квоти
1942216423  СПГТ4231  Произв.и обсл.в завед.за  хранене и развл.-АЕ253без квоти
1952205119  119 СУ "Академик М.  Арнаудов"1192  Природни науки-АЕ250без квоти
1962211419  СГСАГ "ХРИСТО  БОТЕВ"4194  Транспортно строителство-АЕ247без квоти
1972221157  157 ГИЧЕ "Сесар  Вайехо"1571  Чужди езици-ИЕ;АЕ244без квоти
1982205119  119 СУ "Академик М.  Арнаудов"1193  Предприемачески-АЕ244без квоти
1992212303  33 ЕГ "СВЕТА  СОФИЯ"0331  Чужди езици-АЕ/НЕ243,5без квоти
2002202002  2. СУ "Акад.Емилиян  Станев"0021  Чужди езици - АЕ;НЕ240,5без квоти
2012202401  ПГЕБ"Проф. д-р Асен  Златаров"4011  Технология на фарм. и  парф.-козметични продукти - АЕ240без квоти
2022216423  СПГТ4237  Екскурзоводско обслужване-АЕ239без квоти
2032204402  НПГПТО  "М.В.Ломоносов"4024  Очна оптика-АЕ238без квоти
2042205105  105. СУ "Атанас  Далчев"1051  Чужди езици-ИтЕ236,5без квоти
2052213125  125 СУ "Боян  Пенев"1251  Математически-АЕ235без квоти
2062221138  138  СУ"Проф.В.Златарски"1384  Чужди езици-КитЕ/АЕ232,75без квоти
2072217424  ПГЕА4243  Системно програмиране-АЕ227,25без квоти
2082223431  ПГ по телекомуникации4317  Приложно програмиране-АЕ227без квоти
2092208413  СГХСТ4132  Декорация на сладкарски  изделия-АЕ227без квоти
2102205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4076  Възобновяеми енергийни  източници-АЕ224,75без квоти
2112204402  НПГПТО  "М.В.Ломоносов"4021  Лазерна и оптична техника- АЕ221,5без квоти
2122204402  НПГПТО  "М.В.Ломоносов"4022  Медицинска техника-НЕ220,5без квоти
2132205105  105. СУ "Атанас  Далчев"1052  Чужди езици-АЕ219без квоти
2142213144  144 СУ "Народни  будители"1443  Български танци-АЕ219без квоти
2152224432  ПГТМД-София4323  Комп. проект. и десен. на  тъкани площни изделия-АЕ218,5без квоти
2162204030  30 СУ "Братя  Миладинови"0303  Икономическо развитие-ИЕ218без квоти
2172212096  96. СУ "Л. Н.  Толстой"0961  Чужди езици-АЕ217без квоти
2182202002  2. СУ "Акад.Емилиян  Станев"0024  Предприемачески-АЕ216,5без квоти
2192204311  ПГИИРЕ3111  Чужди езици - Рум.E216без квоти
2202205407  СПГЕ  "Джон Атанасов"4071  Промишлена електроника-НЕ215,5без квоти
2212216423  СПГТ4235  Кетъринг-ИЕ215без квоти
2222204402  НПГПТО  "М.В.Ломоносов"4025  Кинотехника, аудио- и  видеосистеми-АЕ214без квоти
2232206410  ПГАВТ  "А.С.ПОПОВ"4104  Приложно програмиране-АЕ208без квоти
2242211021  21 СУ "ХРИСТО  БОТЕВ"0211  Чужди езици-АЕ206без квоти
2252221023  23 СУ "Фредерик  Ж.-Кюри"0233  Предприемачески-АЕ201без квоти
2262220308  ПГИИ "Проф. Н.  Райнов"3082  Компютърна графика198,5без квоти
2272213125  125 СУ "Боян  Пенев"1252  Хуманитарни науки-АЕ198,5без квоти
2282216423  СПГТ4233  Произв.и обсл.в завед.за  хранене и развл.-РЕ197без квоти
2292223431  ПГ по телекомуникации4313  Компютърна техника и  технологии-АЕ196,75без квоти
2302213128  128 СУ "Алберт  Айнщайн"1281  Софтуерни и хардуерни  науки-AE195,5без квоти
2312216423  СПГТ4232  Произв.и обсл.в завед.за  хранене и развл.-НЕ195,5без квоти
2322223431  ПГ по телекомуникации4314  Компютърни мрежи-АЕ195без квоти
2332216423  СПГТ4234  Кетъринг-ИтЕ195без квоти
2342213081  81. СУ "Виктор  Юго"0811  Чужди езици-AE191без квоти
2352206410  ПГАВТ  "А.С.ПОПОВ"4102  Компютърна техника и  технологии-АЕ190,5без квоти
2362206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4097  Автомобилна мехатроника-АЕ189без квоти
2372205408  ПГФК "Княгиня  Евдокия"4081  Организация и технология на  фризьорските услуги-АЕ186без квоти
2382205105  105. СУ "Атанас  Далчев"1053  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ184без квоти
2392204402  НПГПТО  "М.В.Ломоносов"4023  Измервателна и организационна  техника-АЕ181,5без квоти
2402219044  44. СУ "НЕОФИТ  БОЗВЕЛИ"0441  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ180без квоти
2412202401  ПГЕБ"Проф. д-р Асен  Златаров"4013  Екология и опазване на  околната среда-НЕ179без квоти
2422209036  36 СУ "Максим  Горки"0361  Чужди езици-ИтЕ;АЕ178без квоти
2432214054  54 СУ0541  Чужди езици-АЕ;НЕ177,5без квоти
2442216001  1 СУ "Пенчо П.  Славейков"0015  Изобразително изкуство-АЕ176без квоти
2452206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4099  Ремонт на летателни  апарати-АЕ174без квоти
2462214101  101 СУ "БАЧО  КИРО"1011  Икономическо развитие-АЕ173,5без квоти
2472211417  ПГО4173  Констр., моделиране и технол.  на облекло от текстил-АЕ172,5без квоти
2482202401  ПГЕБ"Проф. д-р Асен  Златаров"4012  Технология на хомеопатичните  и фитопродукти-АЕ172без квоти
2492208017  17 СУ "Дамян  Груев"0171  Чужди езици-ФЕ171,5без квоти
2502206410  ПГАВТ  "А.С.ПОПОВ"4103  Компютърни мрежи-АЕ171без квоти
2512212303  33 ЕГ "СВЕТА  СОФИЯ"0333  Чужди езици-АЕ/РЕ165без квоти
2522206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4095  Топлотехника - отопл.,  климатична, вентил. и хладилна-АЕ165без квоти
2532223431  ПГ по телекомуникации4311  Телекомуникационни системи-АЕ163,25без квоти
2542217151  Национално СУ  "София"1511  Изобразително изкуство-АЕ161,5без квоти
2552201400  ПГТ "Алеко  Константинов"4001  Организация на  хотелиерството-АЕ161без квоти
2562215170  170 СУ "Васил  Левски"1702  Предприемачески-АЕ159,25без квоти
2572206410  ПГАВТ  "А.С.ПОПОВ"4101  Телекомуникационни системи -  АЕ146,5без квоти
2582214054  54 СУ0543  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ146без квоти
2592212056  56.СУ "Проф. К.  Иречек"0563  Предприемачески-АЕ145,5без квоти
2602217424  ПГЕА4241  Компютърни мрежи-АЕ141,5без квоти
2612211417  ПГО4171  Сценичен костюм-АЕ141без квоти
2622221023  23 СУ "Фредерик  Ж.-Кюри"0232  Чужди езици-ИтЕ139без квоти
2632212056  56.СУ "Проф. К.  Иречек"0562  Икономическо развитие-АЕ138,5без квоти
2642219095  95 СУ0952  Чужди езици - РЕ137,5без квоти
2652213118  118 СУ1181  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ136,5без квоти
2662208413  СГХСТ4131  Производство на хляб,хлебни и  сладкарски изделия-АЕ136без квоти
2672209132  132. СУ "Ваня  Войнова"1321  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ135без квоти
2682206411  ПГХВТ4113  Производство на захар и  захарни изделия134,5без квоти
2692206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4090  Експлоатация на автомобилния  транспорт-АЕ134без квоти
2702214054  54 СУ0542  Чужди езици-АЕ;РЕ133,5без квоти
2712217424  ПГЕА4242  Компютърна техника и  технологии-АЕ131,5без квоти
2722223431  ПГ по телекомуникации4312  Оптически комуникационни  системи-АЕ131без квоти
2732206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4092  Електрообзавеждане на  транспортна техника-ЯЕ130без квоти
2742209305  ПГИЧЕ "Св.  Методий"3053  Предприемачески- АЕ130без квоти
2752206410  ПГАВТ  "А.С.ПОПОВ"4105  Микропроцесорна техника-АЕ128,5без квоти
2762212056  56.СУ "Проф. К.  Иречек"0561  Чужди езици-АЕ;ИЕ128без квоти
2772218192  192 СУ1921  Предприемачески-АЕ128без квоти
2782216422  ПГМЕ4221  Електрообзавеждане на  производството-AE125без квоти
2792223431  ПГ по телекомуникации4316  Икономическа информатика-АЕ125без квоти
2802217088  88 СУ "Д.  Попниколов"0881  Чужди езици-АЕ;ИЕ124без квоти
2812221093  93 СУ "Ал. Теодоров -  Балан"0931  Обществени науки-АЕ;Г123без квоти
2822210117  117.СУ1172  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ;ИИ122,5без квоти
2832204311  ПГИИРЕ3112  Предприемачески-Рум.E120без квоти
2842211021  21 СУ "ХРИСТО  БОТЕВ"0213  Предприемачески-АЕ;ИТ119без квоти
2852208028  28 СУ "А.  Константинов"0281  Предприемачески-АЕ119без квоти
2862207412  ПГ ПО ТРАНСПОРТ4122  Спедиция, трансп. и складова  логистика-АЕ119без квоти
2872209305  ПГИЧЕ "Св.  Методий"3052  Чужди езици-АЕ;ИЕ/РЕ118без квоти
2882211021  21 СУ "ХРИСТО  БОТЕВ"0212  Предприемачески-АЕ;Г116без квоти
2892201400  ПГТ "Алеко  Константинов"4003  Кетъринг-АЕ114без квоти
2902220308  ПГИИ "Проф. Н.  Райнов"3081  Компютърна гарафика-АЕ111без квоти
2912212303  33 ЕГ "СВЕТА  СОФИЯ"0334  Чужди езици-ФЕ/АЕ108,5без квоти
2922212137  137 СУ "Ангел  Кънчев"1372  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ108без квоти
2932221430  ПГТ  "МАКГАХАН"4301  Автомобилна мехатроника-АЕ108без квоти
2942206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4096  Автотранспортна техника - АЕ106без квоти
2952213039  39 СУ  "П.Динеков"0391  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ106без квоти
2962219044  44. СУ "НЕОФИТ  БОЗВЕЛИ"0442  Предприемачески-АЕ104без квоти
2972201400  ПГТ "Алеко  Константинов"4004  Производство на кулинарни  изделия и напитки-АЕ104без квоти
2982217424  ПГЕА4244  Програмно осигуряване-АЕ101,5без квоти
2992201078  78. СУ "Христо  Смирненски"0781  Предприемачески-АЕ101без квоти
3002212137  137 СУ "Ангел  Кънчев"1371  Чужди езици-АЕ;НЕ100без квоти
3012212090  90 СУ0901  Предприемачески-ИЕ100без квоти
3022221430  ПГТ  "МАКГАХАН"4302  Ремонт на летателни  апарати-АЕ98без квоти
3032206411  ПГХВТ4111  Производство на захар и  захарни изделия-АЕ98без квоти
3042213144  144 СУ "Народни  будители"1441  Музика-АЕ97без квоти
3052209305  ПГИЧЕ "Св.  Методий"3051  Чужди езици-AE;НЕ/РЕ92без квоти
3062204405  ПГ по ПСТТ4053  Пътно- строителна техника-АЕ91без квоти
3072217088  88 СУ "Д.  Попниколов"0882  Икономическо развитие-АЕ90без квоти
3082206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4098  Електрически превозни  средства-АЕ90без квоти
3092212079  79 СУ "Индира  Ганди"0791  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ90без квоти
3102208135  135 СУ1351  Социална работа с деца и  семейства в риск-АЕ88без квоти
3112216422  ПГМЕ4222  Промишлена електроника-AE88без квоти
3122212096  96. СУ "Л. Н.  Толстой"0962  Чужди езици88без квоти
3132202026  26 СУ "Йордан  Йовков"0261  Предприемачески-АЕ87без квоти
3142205105  105. СУ "Атанас  Далчев"1054  Икономическо развитие-АЕ87без квоти
3152212137  137 СУ "Ангел  Кънчев"1373  Предприемачески-АЕ85без квоти
3162206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4093  Газова техника-АЕ84без квоти
3172208123  123 СУ "Стефан  Стамболов1231  Обществени науки-АЕ84без квоти
3182213144  144 СУ "Народни  будители"1442  Изобразително изкуство-АЕ83без квоти
3192220029  29. СУ "Кузман  Шапкарев"0291  Софтуерни и хардуерни  науки-AE83без квоти
3202201400  ПГТ "Алеко  Константинов"4002  Произв. и обсл. в заведенията  за хр. и развл.-АЕ82без квоти
3212203074  74 СУ "Гоце  Делчев"0741  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ78без квоти
3222221023  23 СУ "Фредерик  Ж.-Кюри"0231  Чужди езици-ФЕ77без квоти
3232206411  ПГХВТ4114  Производство на месо, месни  продукти и риба76без квоти
3242220014  14 СУ "Проф. д-р А.  Златаров0141  Обществени науки-АЕ75без квоти
3252212040  40 СУ0401  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ71без квоти
3262217151  Национално СУ  "София"1513  Предприемачески-АЕ70без квоти
3272206409  ПГТЕ "Хенри  Форд"4091  Електрообзавеждане на  транспортна техника-AE68без квоти
3282218071  71 СУ "П.Яворов"0711  Икономическо развитие-АЕ68без квоти
3292221094  94 СУ  "Д.Страшимиров"0942  Производство на облекло от  текстил-АЕ66без квоти
3302223055  55 СУ0553  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ65без квоти
3312212097  97 СУ0971  Софтуерни и хардуерни  науки-АЕ64,5без квоти
3322217426  ПГСС "БУЗЕМА"4261  Механизация на селското  стопанство-АЕ64без квоти
3332204403  ПГТКИ4032  Kонстр., модел. и технолог.  на облекл. от кожи-АЕ61без квоти
3342213128  128 СУ "Алберт  Айнщайн"1282  Банкова охрана и инкасова  дейност-AE58без квоти
3352221094  94 СУ  "Д.Страшимиров"0941  Логистика на товари и  услуги-АЕ58без квоти
3362203140  140. СУ "Иван  Богоров"1403  Изобразително изкуство57без квоти
3372210085  85 СУ "Отец  Паисий"0851  Предприемачески-АЕ56без квоти
3382212037  37. СУ "Райна  Княгиня"0371  Предприемачески-АЕ54без квоти
3392220059  59 ОУ "Васил  Левски"0591  Хуманитарни науки-АЕ54без квоти
3402212097  97 СУ0972  Предприемачески- АЕ52без квоти
3412217149  149 СУ1491  Икономическо развитие-АЕ52без квоти
3422206003  3 СУ "МАРИН  ДРИНОВ"0031  Изобразително изкуство-РЕ49без квоти
3432207412  ПГ ПО ТРАНСПОРТ4124  Автотранспортна  техника-монтьор-АЕ44без квоти
3442207068  68 СУ"Акад.Никола  Обрешков"0681  Хуманитарни науки-АЕ41без квоти
3452207108  108 СУ  "Н.Беловеждов"1081  Предприемачески-АЕ41без квоти
3462203074  74 СУ "Гоце  Делчев"0742  Хуманитарни науки-АЕ41без квоти
3472204403  ПГТКИ4031  Kонстр., моделиране и техн.  на кожено-галантер.- АЕ41без квоти
3482219095  95 СУ0951  Чужди езици - АЕ38без квоти
3492212090  90 СУ0902  Природни науки-АЕ30без квоти
3502212027  27. СУ0271  Чужди езици-АЕ;РЕ30без квоти
3512214015  15 СУ0151  Предприемачески-АЕ30без квоти
3522221093  93 СУ "Ал. Теодоров -  Балан"0932  Обществени науки-АЕ;Фил30без квоти
3532203140  140. СУ "Иван  Богоров"1401  Обществени науки-АЕ30без квоти
3542219024  24 СУ "П. К. Яворов  "0241  Предприемачески-АЕ30без квоти
3552206411  ПГХВТ4112  Производство на месо, месни  продукти и риба -АЕ30без квоти
3562217066  66 СУ "Филип  Станиславов"0661  Предприемачески-AE30без квоти
3572207412  ПГ ПО ТРАНСПОРТ4121  Автомобилна мехатроника-АЕ30без квоти
3582213131  131 СУ  "К.А.Тимирязев"1311  Икономическо развитие-AE30без квоти
3592219130  130 СУ "Стефан  Караджа"1301  Икономическо развитие-АЕ30без квоти
3602215172  172 ОУ "Христо  Ботев"1721  Шивачество-АЕ30без квоти
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: spring в 3.07.2017, 21:58
Цитирам от друг форум, за да дадем гласност, иначе безобразията маскирани с уж защита на личните данни няма да спрат:

Кому попречи публикуването на информацията за класирането в НПМГ, защо РУО-София настоя тя да бъде свалена и какво има да крие и защо бе наредено  целият сайт на НПМГ да бъде изключен?

На тези и разни други въпроси ще отговарям на пресконференция от 11:00 часа на 4 юли.
По разбираеми причини пресконференцията няма да бъде в сградата на НПМГ.
Избрах близко и удобно място в непосредствена близост: пицария "Фратели", на ъгъла на ул. "Бигла" и ул. "Якубица".

Всички сте добре дошли!

Като НПМГ Sysadmin: Евгений Василев
Титла: Re: НВО 2017
Публикувано от: kod в 6.07.2017, 14:55
Резултати от НВО 2017 по училища за София
http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp