Благодаря! Така и така съм се престрашила да пиша,а и явно има кой да ми чете въпросите,:), дали ще е много нахално да питам това, което от около две години не ми излиза от главата: вие как си подготвяте децата за тези състезания? Ние сме от малко провинциално градче и за началния курс никой не дава частни уроци за подготовка за състезания, аз не съм учител по математика, но от втори клас до текущия четвърти доста книги понакупих и все още успявам да обясня решенията на сина си. Проблемът е, че нещо не правя както трябва, при три пъти седмично по час-час и половина занимания, сега за Салабашев, например, много ни стряскат задачите. Не ме разбирайте погрешно, хлапето има някоя и друга грамота вкъщи, доста е упорит и въпросът не е дали той е за математика, усещам, че проблемът е в мен, но не ми е ясно какво да направя. А и от толкова ровене в интернет, всъщност никой не споделя как работи вкъщи. Ясно е, че трябва да се изрешават задачите от конкретните състезания, но количеството и качеството са две различни неща, както винаги. Така че, ако някой има време да отдели и да напише нещо по-детайлно по темата, много му бих била благодарна.