Здравейте! Това е първия ми пост във този форум и не знам дали точно тук е мястото на въпросът ми. Синът ми е във втори клас и участва на състезанието за втори път. Вглеждайки се по обстойно в регламента забелязвам, че за верен отговор се дава 5 точки, за непопълнен 2 точки и за грешно решение 0 точки. Имайки предвид, че детето е 2 клас и все пак участва с желание, става така, че получава малко точки въпреки, че се труди и мисли върху задачите. Изпратих запитване в СМБ и от там ми отговориха, че е направено с цел да не се налучква от децата между дадените отговори. Според мен тази система не е справедлива поне за малките деца. Ако сте на моето мнение моля подкрепете ме да се промени това. Сами се досещате, че ако не реши нищо детето ще получи 20 точки, а друго което мисли и решава ще получи по-малко. Не коментирам сложността на задачите, нека да са по-различни и да ги провокират да мислят, но така едва ли ще имат стимул да се явяват на състезание и да се стремят към максимален резултат. Очаквам и вашите мнения!