И аз съм "за" прозрачност в класиранията от всички състезания, конкуренцията "ражда" качеството и е изключително важна за децата, те самите искат да знаят къде са спрямо другите и това ги мотивира да работят още повече. Който не иска името на детето му да фигурира в списъците, да решава състезанията вкъщи...а "умниците", които защитават тази идея нека да се аргументират....Къде, кое състезание в световен мащаб е анонимно? Едва ли децата от СМГ примерно, представили се достойно на десетки международни състезания, са против имената им да фигурират в класирания и рейтинги.
Има училища, в които родители са против това, защото когато резултатите на децата им не са достатъчни за класиране "някъде", а детето се окаже класирано, се е стигало до конфликти...може би това е основната идея на замисъла, да се избегне проследяването на резултатите и класиранията да са неоспорими поради липса на доказателства. Сигурна съм, че не всички разбраха, но предполагам родителите на 4-5 и нагоре класове схванаха....