Според мен отговорът на 19 задача е и може да бъде само и единствено 15. Ако някой иска обяснение и решение ще се опитам да я обясня на нов пост.
ще съм благодарен за малко пояснения защо и единствено отговора е 15; как се получава 15 е ясно, но от конкретния запис на задачата не схващам как еднозначно се определя момента в който двамата са спрели да зачертават; точния текст е следния:
В редица са написани последователно едно след друго числата от 1 до 100 и е получено числото
N=123456789101112...979899100
Асен, започвайки отляво надясно, зачертава последователно по една цифра на числото N - 1,2,3,4,... Едновременно с него Борис, започвайки отдясно наляво и със същата скорост, прави същото, т.е. зачертава последователно по една цифра на числото N - 0,0,1,9,....
Нека А е последната зачертана от Асен цифра на N, а B е последната, зачертана от Борис цифра на N.
Колко е произведението на A и B?
Как се получава 15 ми е ясно, въпроса ми е как еднозначно се определя момента кога са спрели да зачертават? Защо не може да е след 5-тата, 10-тата или 30-тата цифра примерно? Защо не е възможно да се "разминат" след средата и да зачертаят една и съща цифра едновременно примерно?