Извън темата за състезанията, но във връзка с тях искам да споделя нещо с вас.
Може пък да се окаже че не съм права да приемам по този начин случка като тази.
На състезанието Николай Чудотворец във връзка с празника на града ни има и отборно класиране - сбор от 5-те най-добри резултата от випуск. Випуск 2 клас от нашето училище отборно се класира на първо място, а випуск 3 клас на второ - вижда се от резултатите на децата и училищата изнесени от организаторите.
На самото награждаване отиват родителите на децата от випуск втори клас, защото децата които бяха наградени в т.ч. и отборно бяха болни.
След награждаването при опит родителите на децата от втори клас да получат и отборната им награда - грамота и купа им казват, че децата са си ги взели и даже са се снимали с тях.
Оказа се, че випуск трети клас са взели грамотата и купата на випуск втори клас и даже са поправили надписа - втори на трети клас с химикал. Уж организаторите щяха да осигурят грамота и за втори клас, но естествено след официалното награждаване никой вече не се интересуваше от тази несправедливост към децата от втори клас.
Всичко това го бях забравила до вчера, когато във витрината за наградите случайно видях подправена грамота. Що ли ми трябваше да любопитствам, но нали трябваше да "убивам" време и се вгледах в нея. Оказа се, че е точно тази - откраднатата грамота.
Децата от трети клас са си деца и са направили каквото са направили, но тези деца имат родители и учители, а въпросните учители са допуснали тази грамота да влезе във витрината с наградите.
Затвърди се впечатлението, че в училището има някакво специално отношение към децата от випуск трети клас с математически способности.
На сайта на училището редовно се публикуват съобщения само за техните успехи и награди от математически състезания, сякаш в цялото училище само випуск трети клас се явява.
Във втори клас например има едно момченце, което не само печели златни медали от всички състезания с изключение на тези на които не е ходило, но и с максимален възможен брой точки. Държа да подчертая, че това момченце не е моето и даже не е от класа на моето, но е чудесно дете което също заслужава аплодисменти за успехите си. Сигурна съм че в другите випуски също има деца с такива успехи, но тях никой не ги споменава.
Не се бях замисляла за това и не ми правеше впечатление докато не видях във витрината подправената грамота. Тази грамота във витрината ми боде очите откакто я видях там.