1. Доколкото имам информация и децата от Бургас не са успели да решат трите най-трудни задачи.
2. После иди доказвай, че не е така.
1. Катерина... даването предварително на крайния отговор определено помага за решаване на задачата, но в никакъв случай не го гарантира - за тези задачи се изисква цялостно описване, така че това, че не са решени не дава допълнителна информация.
2. При всички положения, проблемът е на едно място. Единственото, което се дискутира тук е, че деца от един отбор са споделили тази информация с деца от други отбори. Ако някой смята, че това е черна точка за училището му може да проучи дали децата са се пошегували неуместно, уронвайки по този начин престижа на училището или има нещо вярно в казаното от тях...
И в двата случая, тук са описани факти, а какво е довело до тях - на всички ни ще бъде интересно да разберем.
Разбира се, има и трети вариант - аз знам за 4-5 деца, които са споделили информацията с родителите си - може те да са си я измислили и да се гъбаркат с родителите си защото... знам ли защо. Това звучи невероятно, нали? Значи остават по-горните 2 варианта.
Това е отворен форум за споделяне на информация, като целта ни е да сме полезни на всички, обичащи математиката - всеки може да влезе и защити своята теза, но нека да не е в тип ЕЖК, а с повече детайли.
Аз лично разбрах за това от родители на състезатели, които казаха, че децата им са споделили това с тях вчера. Моето хлапе не е казало подобно нещо, но той принципно никога не обръща внимание на такива "хвалби" и си ги пуска покрай ушите без да им обръща внимание.
Не виждам основателни причини да се неглижира споделеното.
Виждам, че държиш здрава защита, това не е първи случай, нека да бъдем честни.
Би ли коментирала например няколкото космически бургаски резултата на Imas преди време?
http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=177Ехаа, куп постижения от по 95 точки, при максимален резултат в 250-милионен САЩ - 84 точки.
Смешно, тъжно...