Миналата година СМТ беше на 08.11, обобщената класация излезе на 20.11. Надявам се, до края на седмицата да я видим. Зависи какво ще решат организаторите за наградите, кои деца с колко точки. Миналата година на Великденското състезание, 1 клас, имаше 3ма или 5ма медалисти, не помня точно, останалите с добри резултати бяха отличени с грамота. Сравнявам с Великденското от миналата година, защото и тогава резултатите не бяха високи, по-скоро единици имаха такива. Организаторите на СМТ и Великденското са различни, следователно не се знае какво ще решат.
Аз друго си мисля, традиционно Коледното и Великденското са с по-трудни задачи, тази година поне за 1 клас, СМТ си бяха трудни задачките, не ми се мисли какво ще бъде на Коледното, ако трябва да се спази традицията, в смисъл: зад. от Коледното са по-трудни от СМТ.
Говорих с няколко математици, докато открия кой проверява работите, идеята на трудните зад. за първи клас е поради големия интерес последните години към математиката, да се видят децата с интерес към математиката. Написах интерес, не способности, знаем, че за вторите се иска повече време и се доказват в по-горни класове. Ясно е, че без допълнителни занимания, трудно някое дете би решило повечето задачи/визирам първи клас/