Лично аз, съм на мнение, че задачите трябва да са малко по-трудни на тези състезания, все пак е желателно да се види кои деца имат потенциал и наистина работят за развитието му.
Задачите да са с ясни и недвусмислени условия, това е математика, точна наука, не как да излъжем другарчето.
Гледам резултатите, ами височки ми се струват, чакам да излязат и софийските, обзалагам се, че ще са по-ниски от в другите градове. Имам си теория защо. Следя първи и втори клас. Задачите не бяха трудни, но все си мисля, че с толкова високи резултати в първи или втори клас им е подпомагано на децата, имам предвид, да им се обясни някое условийце и т.н.
Не е моя конспирация, знам за реални такива случаи.
Сравнявам СМТ 2015 и Коледното, определено СМТ беше с много по-добри задачи, много по-добри. Сякаш организаторите са се изчерпали или ги е мързяло да сътворят нещо интересно. Обичам математиката, и винаги се радвам на хубавите задачи, които в последно време са рядкост.
На СМТ 4 деца от първи клас бяха със злато, макс 10 сребро, и другото бронз, шести клас едно дете със злато, и осми едно/ от Американския колеж, не СМГ/, злато получиха само пълен брой точки, както и си е редно. Тук ще има медали на килограм.