0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Така е, rumen_s го е обяснил разбираемо.
Просто Коледно и Великденско нямат място в подобни регламенти.

Ами след като Румен го е обяснил толкова разбираемо, тогава изтрийте имената на Великденското и Коледното състезание от регламента на националното състезание. Така е редно. Така се прави. За да не се заблуждават хората, че тези състезания имат някаква връзка с националното състезание.
*

KOD

Колев... Кой искаш да ги изтрие??

Само за илюстрация колко различно гледат хората на регламента. Само няколко мнения след това:
    За 2 клас след 120 и 115 точки от ЕК,интересно защо се гледат главно максимални резултати от Великденското-ЧХ и Салабашев не ги интересуват , дечица със по 100 точки ,а май дори и без участие в Ек са класирани заради Великденското само.Защо?

Следва това:
Ами след като Румен го е обяснил толкова разбираемо, тогава изтрийте имената на Великденското и Коледното състезание от регламента на националното състезание. Така е редно. Така се прави. За да не се заблуждават хората, че тези състезания имат някаква връзка с националното състезание.
Един се оплаква, че на национален отиват деца с резултата си само от ВМС, а друг - че деца с максимален резултат от същото състезание не са класирани.
Не трябваше да правят такива опити за национално състезание( или кръг, или каквото там се води).
Или да го бяха оставили национален кръг на ЕК, или да бяха изготвили ясни критерии за допускане. Съответно пълен и точен списък не само на имената, класовете и училищата на децата, но и кой с какви точки и от кое състезание попада в списъка.
Но то и на НОМ има подобни проблеми, че тук ли....
 

Колев... Кой искаш да ги изтрие??

Който ги е  написал. Щом нямат връзка със състезанието, трябва да бъдат изтрити от регламента за да няма заблуждения. Никой няма да Ви обвини защо сте ги изтрили, защото това е реалноста, това е голата истина. Тези състезания нямат връзка с националното състезание следователно присъствието на имената им в регламента само подвеждат състезателите.

*

Неактивен daley

  • 254
  • Пол: Мъж
Според мен, примерно при децата от втори клас освен от ЕК има поканени и с резултати от КМС. При трети клас освен от ЕК, са поканени и с резултат от ВМС. При пети клас са поканени от ЕК и ИС. Седми и осми клас са от ЕК и ЧХ. Така на практика има деца с резултати от всички състезания. И това отговаря на критериите зададени в условията за покана за националния кръг на ЕК. Не съм правил справка по класове и нямам намерение, защото е ясно едно - организаторите преценяват кои деца да поканят. Видно е, че има пренебрегнати деца, но след като няма точни правила, няма какво да се сърдим. Всичко е по преценка на организаторите.

*

Неактивен Pi

  • 15
Според мен Крис го е казал много точно и ясно в началото на темата:
"Обобщено... не е ясно кой и защо ще участва :)"
Ако прочетете внимателно регламента http://bulgarian-kangaroo.eu/pdf/reglament_kenguru_2016.pdf , ще се убедите, че в него са оставени достатъчно възможности за проява на 'творчество'.
Само да уточня, че с това съвсем не искам да обезценя успехите на децата, които са постигнали максимални резултати както на Кенгуруто, така и на някои от другите състезания. Поздравления за тях и че дискусията тук не ги касае :)

ами естествено, че допуснатите до националния кръг ще са според зависи от ситуацията; в случая аз определено не мога да видя как иначе могат да станат нещата при наличието на квоти; не случайно ако видим регламента той е разтеглив, вътре изрично е споменато за гъвкавост при струпване на резултати или липса на такива и т.н.; примерно по регламент се допускат в 6 клас деца с 150 и 145 точки, ама тази година задачите явно са били трудни и децата с 150 и 145 точки са много малко... и хората са допуснали и децата с 140 точки за да се доближат до определените квоти...

освен квотите изрично е писано, че по преценка на комисията могат да се допускат деца и на регионален принцип; т.е. напълно възможно е при деца с еднакви точки да не бъдат допуснати тези от София, Варна и Пловдив, а детето от Разград да речем да е допуснато; според мен и това е правилно, доколкото възможностите като обучение и преподаватели пред децата в София, Варна и Пловдив са много по-добри от тези на децата в Разград...

и това, че в регламента са упоменати АМС, ЧХ, Салабашев, Коледно и Великденско едва ли значи, че има начин всички деца с максимални резултати оттам да участват в националното състезание; според мен това дава възможност на организаторите да подберат точно най-стойностните резултати на деца от тези състезания... защото една е стойността на 1-во място на Великденско или Коледно, където има поне 50-60 или дори повече деца с максимален резултат за цялата страна, друга е стойността на 1-во място на Салабашев или ЧХ, където с максимален резултат са само няколко деца...

иначе сериозен пропуск на организаторите е, че не са дали малко по-подробно критериите по които допълват квотите с децата от тези състезания, предполагам тогава и въпросите по отношение на класираните ще са доста по-малко...
« Последна редакция: 21.05.2016, 12:11 от rumen_s »

Няма такова нещо, че ВМС и КМС нямат отношение към националното. Просто отношението е едно към гьотере колкото и грубо да звучи. Например. В едно училище от випуск 2 клас има .... деца с изключително добри резултати на почти всички състезания в т.ч. златни, сребърни медали къде ли не, едното с максимален резултат на КМС и 110т. от ЕК например, но никое от тях не е поканено на национален кръг ЕК. Единственото поканено от това училище - 2 клас е дете, което на ЕК има резултат под 100т., на всякакви други състезания има резултати по-ниски от тези на децата със 110т. от ЕК, но е с максимален брой точки на ВМС.
С други думи критерият е че няма критерий - нито по състезания, нито по възрастови групи, нито по рейтинг, нито по нищо.

Някой има ли информация къде и от колко часа ще се проведе на 04.06.2016 националния кръг.

Националният кръг на състезанието "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" ще се проведе на 4 юни 2016 г. от 11:00 ч. в Софийска математическа гимназия, ул. Искър № 61, София 1000. Участниците следва да се явят в 10:30 в гимназията.
http://bulgarian-kangaroo.eu/

Не излизаше ли по рано разпределението на децата по стаи?
Или като отидем на 04.06 на място? Не помня от миналата година.

все пак става дума за национално математическо състезание "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" и е нормално децата с отлични резултати от Кенгурото да участват с приоритет; останалите са като бонус и доколкото виждам са добавени деца с единични отлични резултати (т.е. такива от състезания на които няма много деца с 1-во място)

никой засега не се е хванал да прави национално състезание като реди децата по рейтинг или гледа комплексното им представяне по състезания...


За втори клас има опит за класация и ли поне за списък с децата по точки от състезания. Ако си бяха направили труда организтаорите на НМС да направят подобни списъци по класове, щяха да имат идея, кои деца следва да се селектират, извън Кенгуруто  и да го направят именно така-по точки.

http://forum.alekdimitrov.com/index.php/topic,59844.0.html

Сега гледам страницата във Фейсбук .Пише , че събитието е от 10 часа . ?????Дали няма да направят някаква прамяна.Аз знам , че ще е от 11 .


Math for youMath for you В 11 часа ще бъде !