0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помакова, аз ли нещо не виждам както трябва, или твоето дете е в 11 клас?
Вероятно от Разград като са подавали резултатите са го написали грешно, аз се обадих , че е осми клас
*

Неактивен dalia

  • 80
Помакова, аз ли нещо не виждам както трябва, или твоето дете е в 11 клас?
   Явно бързо е минал няколко години .......
 В 8 клас има деветокласник... В девети има дублирано име... Явно доста разминавания ще се открият.
« Последна редакция: 14.05.2016, 22:16 от dalia »

   Явно бързо е минал няколко години .......
 В 8 клас има деветокласник... В девети има дублирано име... Явно доста разминавания ще се открият.
Допускам, че е влязъл с резултата си от АМС, когато се е водел осми клас. И мисля, че дублираните имена са две.
Миналата година имаше поне три версии на списъка. Чак пък толкова да няма кой да го провери няколко пъти и тогава да го пуснат.
Да не говорим, че в самия регламент за година на провеждане на ВМС още си стои 2015.
А и не би било лошо да посочат кой от кое състезание влиза и с какъв резултат. Едва ли е толкова трудно. Но не го направиха миналата година, защо ли да го правят сега.
« Последна редакция: 14.05.2016, 22:22 от Дидева »

*

Неактивен dalia

  • 80
Миналата година имаше предложение във форума ние да им подготвим списъка и със сигурност ще е по -достоверен.

Миналата година децата допуснати до Националния кръг от 1 клас бяха много повече, имам спомени за към 50 броя.
И на мен ми е интересно как са избрани избраните.

*

Неактивен Мария N

  • 1
  • Пол: Жена
Тези 20 били от дадено състезание за всички класове. Т.е. от Великденското от всички класове класират общо 20 деца. Така че, явно ако са повече максималните резултати не класират никого :(
"Право на участие в националния кръг на Математическото състезание
„Европейско кенгуру” имат и първите 20 ученици от следните състезания и турнири:
1. Австралийско математическо състезание (проведено на 30.07. 2015 г.);
2. Математически турнир „Черноризец Храбър“(проведено на 31.10.2015 г.);
3. Математически турнир „Иван Салабашев“ (проведено на 05.12.2015 г.);
4. Коледно математическо състезание (проведено на 13.12.2015 г.);
5. Великденско математическо състезание (проведено на 23.04.2015 г.),
Списъкът с имената на тези ученици се представя от СМБ в срок до 10 май 2016
г. на експерта по математика в МОН."
Някой може ли да каже как се определят  първите 20 ученици -според точките ,по класове или по решение на СМБ независимо от точките в състезанието.
За справка вижте списъка. Оказва се ,че "първите 20" всеки може да си ги тълкува както си иска и докога този списък ще излиза без точки и състезание от което са се класирали децата.

списъка който излезе е сравнително четим и се вижда горе-долу кои деца откъде са класирани; по-точно:
почва се с децата с максимален резултат от ЕК и са изброени по азбучен ред; след това се продължава пак по азбучен ред с децата с 5 точки по-малко от максималния резултат на ЕК; след това са децата с 10 точки под максималния резултат на ЕК (не знам дали за всички класове има такива - за 3, 5 и 6 клас със сигурност); накрая по азбучен ред са добавени и децата класирани с резултат от друго състезание

Дъщеря ми е в трети клас. Има максимален брой точки от Коледното състезание. Максимален брой точки от Великденското състезание. И 54 точки от Салабашев, бронзов медал от национално класиране на Салабашев. И не е класирана и не е поканена за  Националното състезание. Доста е разочарована! Организаторите са решили да превърнат отново състезанието във втори кръг на Европейското кенгуру. Всяка година си менят правилата, което не е добре.

все пак става дума за национално математическо състезание "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" и е нормално децата с отлични резултати от Кенгурото да участват с приоритет; останалите са като бонус и доколкото виждам са добавени деца с единични отлични резултати (т.е. такива от състезания на които няма много деца с 1-во място)

никой засега не се е хванал да прави национално състезание като реди децата по рейтинг или гледа комплексното им представяне по състезания...

Проблема не е в това, че тази година правилата са такива. Проблема е че всяка година има нови критерии. Малко циганска работа се получава. Един път така, другия път иначе. Като променяш правилата на едно състезание, не е допустимо на другата година пак да има нови критерии. Тази година критериите са  РАЗЛИЧНИ от миналата година. По-добре миналата година да не бяха променяли критериите, че да се налага тази да година да ги отменят. Несериозна работа. След като максимален брой точки от Великденско и Коледно не важат, защо въобще фигурират в регламента имената на тези състезания. Аз от малък обичам математиката и съм научен когато правя нещо или нещо организирам да го правя точно, ясно и без двусмислия. Ако бях организатор, щях да напиша в регламента така. За национално състезание по математика се класират деца с най-добри показатели от първия кръг на Европейско кенгуру. Ако има останали бройки се допълват от Салабашев. И толкоз. Какви са тези глупости, че Великденското и Коледното участват в регламента. Печелиш и двете с максимален брой  точки и пак не си поканен. Математиката е точна научка. Следователно и регламентите трябва да са точни а не разкази по картинка.

проблема не е в състезанията, а в резултатите от тях...; за националното състезание има квоти участващи и организаторите гледат да ги спазват; следователно канят се децата по регламент с резултат на ЕК и остават няколко места за допълване; е да, ама в цяла България примерно има примерно 40 деца с максимален резултат от Коледното и още толкова деца от Великденското; няма как да се поканят всички, т.е. не канят никой; ако бяха 2, 3, 5 деца с максимален резултат за цялата страна нямаше да го има този проблем...

*

Неактивен 450

  • 26
А защо тогава слагат великденското и коледното, като е ясно, че там винаги има много максимални резултати? А за 2 клас от ЧХ има само 5-6 високи резултати за цялата страна откъснати доста от останалата група с резултати. Те също не са класирани. Защо?

*

KOD

Така е, rumen_s го е обяснил разбираемо.
Просто Коледно и Великденско нямат място в подобни регламенти.

*

Неактивен Kolada

  • 17
  • Пол: Жена
    За 2 клас след 120 и 115 точки от ЕК,интересно защо се гледат главно максимални резултати от Великденското-ЧХ и Салабашев не ги интересуват , дечица със по 100 точки ,а май дори и без участие в Ек са класирани заради Великденското само.Защо?