0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Аз пък не разбирам защо постоянно някой се съмнява в резултатите на децата. Във Варна има поне 5-6 много добри школи по математика, които са препълнени, а само в школата на МГ-то има 6 групи по 20 деца за всеки клас - т.е. общо 120 3-то класници, още толкова в останалите школи. Тези деца се подготвят специално за състезания постоянно... Познавам голяма част от тези деца, които имат резултати над 100 точки /3-4 клас/ и мога да твърдя със сигурност, че резултатите са абсолютно реални и коректни. Досега поне в МГ или в Славейков като се провежда състезание никой не е успял да преписва или да излъже по някакъв начин. Всеки може сам да провери как са се представяли тези деца на повечето състезания досега. Ще дам за пример дъщеря ми, която няма толкова висок резултат на ЧХ, но пък на Математика без граници все едно е проспала състезанието, а беше подготвена. Проблема не е в задачите дали са лесни или трудни. Често точно на лесните задачи са ниски резултатите, защото децата ги подценяват.
Разбира се, че в големите градове си има школи препълнени с деца, нормално, математиката е във възход. Това личи и по задачите, как се променят във времето и стават уж"забавни", а всъщност се губи яснотата им.
На всякъде има добри деца, но за висок резултат от състезание се искат много качества, не само успешно решение на задачите. Определено, мен ме радват състезания с единици успели, а не медали на кг. Мислих, дали е добра опитност състезание, на което се дават точки за нерешени задачи, учи на стратегия, но както каза детето нищо да не решиш 45т. 2 верни и нищо решено и си над 50т. Още не мога да преценя заслужава ли си опитността. Сега обяснявам за СМТ, там няма точки за пропуснати зад. Относно грешки на лесни зад.-да, децата ги подценяват, но трудните искат повече време и опитност.При основно трудни задачи, колкото и да са добри децата високите резултати няма да са масови. Всичко това, е моя гледна точка, не е нужно да я споделяте, харесвате и т.н.
Какво ми каза квестор, който прецених, че е подсказвал на деца на състезание/разбрах го по резултатите/ "децата обичат медалите, наградите, да не се отказват от състезанията, за това леко ги беше насочил. Да допълня със знанието на някои родители.
Ама много моля, явно разполагате с информация Дора .. Споделете я с всички, ако е възможно! Стига недомлъвки !

Ама много моля, явно разполагате с информация Дора .. Споделете я с всички, ако е възможно! Стига недомлъвки !
Съжалявам, осъзнавам сега, че така написано примера с квестора е за ЧХ. Съжалявам, за подвеждането, отнася се за друго състезание, миналата година. Просто след случилото се, гледам резултати на няколко деца от випуск, за много от тях нищо не знам, просто са ме впечатлили резултатите им. Това е

*

Неактивен Dimaya

  • 4
  • Пол: Жена
Даааааа, думи нямам.

Резултатите от СМГ:

http://www.smg.bg/uploads/Ch%20Hr%202016%20SMG%20Rezultati.pdf

Резултатите не са високи, а нормални.....
« Последна редакция: 5.11.2016, 21:00 от Дора »

*

Неактивен manolito

  • 16
  • Пол: Жена
Засега няма по високи резултати от тези във Варна.

*

Неактивен hana1

  • 20
  • Пол: Жена
    • http://www.domain.com
Все още не са излезли на Пловдив, а там са децата на Академията 21 век.... в която преподаватели са хората, измислящи задачите за Черноризец, Салабашев и т.н... те ще ни изненадат накрая може би. За София излязоха ли всички резултати?

Липсват резултати от 125 училище

Засега няма по високи резултати от тези във Варна.
Дали?

Някой писа, че в ПЧМГ всичко било точно, може ли да попитам как успяха да разпределят две деца от един клас в една стая?
Резултатите им са почти еднакви, едното е много успешно дете, другото със слаби изяви до момента.Успешното винаги е имало с 30-40% по-добър резултат на състезание.

Къде резултатите са по-високи от Варна?
« Последна редакция: 6.11.2016, 02:52 от Дора »

Във Варна 7-ми клас нямат много високи резултати. Софиянци ги бият.

*

Неактивен razum

  • 1
  • Пол: Жена
Някой писа, че в ПЧМГ всичко било точно, може ли да попитам как успяха да разпределят две деца от един клас в една стая?
Резултатите им са почти еднакви, едното е много успешно дете, другото със слаби изяви до момента.Успешното винаги е имало с 30-40% по-добър резултат на състезание.

Къде резултатите са по-високи от Варна?
Уважаема Дора, натрупайте малко опит като майка на състезател по математика и тогава правете генералните изводи!!!
По отношение на явяването на децата от Варна на състезания - има точно две училища в града, в които се провеждат състезания - МГ и ОУ"П.Р.Славейков" Миналата учебна година четвъртокласниците, които традиционно се явяваха за състезанията варираха около 400. Бореха се за 56 места в МГ. Математическата гимназия задължаваше всички четвъртокласници да се явяват пре тях, ако искат да им се зачитат резултатите за прием. Разгледайте добре данните и резултатите на децата - има посочено училище, в което учат. Обърнете внимание! Резултатите на състезателите не облагодетелстват училищата домакини. Просто децата са си можещи! Не знам в София как се разпределят участниците, но във Варна се явяват състезатели от различни класове в една зала - най-често от два класа. На един чин стоят две деца - всяко от различна възрастова група. За преписване и подсказване е абсурдно да се говори, дори и да има две деца от един клас в залата. Те не стоят на един чин!!! И хайде моля, стига с тези характеристики - успешни и неуспешни деца. :sad: Защото и на посетителите на форума вече им се иска да лепват етикети на "компетентните родители".
Успешен и позитивен неделен ден на всички!

Къде резултатите са по-високи от Варна?
Какво разбирате под по-високи резултати?
Среден резултат за състезателна група, среден резултат за отделен клас, най-висок резултат в състезателна група, най-висок резултат за отделен клас, първите три-пет-десет резултата за група или клас?

В трети и четвърти клас да се говори за успешни и неуспешни деца е смехотворно.
Тепърва някои деца ще се доказват