Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 ... 10
1
Състезания по Математика / Зимни Математически Състезания 2018
« Последна публикация от kod - Вчера в 21:15 »Дата и място на провеждане
19 - 21 януари 2018 г. Ямбол

Зимните математически състезания се организират от Министерството на образованието и науката (МОН) съвместно с регионалните управления на образованието (РУО), БАН, висшите училища и СМБ.


Детайли
Зимни Математически Състезания - ЗМС е национална математическа надпревара от най-високо ниво. Това е състезание за знаещи, можещи и обичащи математиката ученици, изискващо задълбочена подготовка и знания, надхвърлящи задължителния минимум.
Актуалният формат на на състезанието е същия като на Пролетните Математически Състезания - 4 задачи, от които първите две (всяка от тях се оценява с 6 точки) са базирани на материала, изучаван в училище в съответната година, а вторите две (всяка от тях се оценява със 7 точки) изискват допълнителна подготовка.
Времето за решаване е 4 часа и половина. До 2011 година включително, ЗМС се провежда за ученици от 4-ти до 12-ти клас.
Грипните епидемии през 2010 и 2011 затрудниха провеждането на ЗМС и затова е взето решение от 2012 година те да се провеждат само за по-големите ученици - от 8-ми до 12 клас включително.

Журито определя трима ученици, класирани на първо, второ и трето място съобразно получените точки. При равен брой точки се допуска класиране на повече от един ученик на едно от първите три места за сметка на класираните на следващите до трето място.<br />
В зависимост от получените точки журито може да присъди награди (първа, втора и трета) на всички, получили поне 33% от точките, но не повече от 20 души в съотношение 1:2:3 за първа-втора-трета награда.

Състезанието е един от трите най-важни математически турнири в страната ни - резултатите от него са определящи при формирането на разширени отбори за BMO и IMO. Това е и един от малкото математически турнири, който позволява кандидатстване за национална стипендия при призово място.

Информация, новини, задачи и решения от Зимни Математически Състезания


Задачи, решения и отговори от Зимни Математически СъстезанияРЕЗУЛТАТИ от Зимни Математически Състезания 2018 - очаквайте
2
Задачите от Жаутиковската олимпиада - 2018


и снимков материал на българските участници по време на церемонията по откривана на олимпиадата:
3
Много Ви благодаря!
5
Състезания по Математика / Re: International Mathematics Assessments for Schools - IMAS
« Последна публикация от sidtus - 11.01.2018, 21:37 »
Излезли са резултатите от първи кръг - http://iztok-smb.com/

От къде мога да намеря информация за втори кръг? Задачите на български ли са и къде се провежда?
7
Здравейте. Искам да попитам какви са ми шансовете да запиша детето си на ЗМС? Госпожата ни е избрала няколко деца за участие, но ние не сме сред тях. Може ли да се запишем самостоятелно?

Справки и подробна информация може да получите от:
- Петя Деновска – старши експерт по математика, РУО – Ямбол – 0894443709;
- Евгений Иванов – директор на ПМГ „Атанас Радев” – 0885302303.


Писмо, програма, образец на заявка и декларация - в прикачения файл.
8
Не мисля
9
Здравейте. Искам да попитам какви са ми шансовете да запиша детето си на ЗМС? Госпожата ни е избрала няколко деца за участие, но ние не сме сред тях. Може ли да се запишем самостоятелно?
Страници: [1] 2 3 4 ... 10