Имало е много деца с 0 точки на трета задача, при решена такава. Отишли на контестация, говорили са с журито, доказали са си начина на решение и са я признали на всички. Че отиват винаги заедно и са много - да, но си влизат сами и сами си защитават решенията. Много силно казано за пожизнени медали, при положение , че са седяли до 1:30 ч, за да си защитават точките. Който иска ходи, никого не са спряли
Виж... аз за щастие съм извън епицентъра на спора - за щастие хлапето ми е по-голямо, а подобни сътресения са характерни за по-малките и напушени набри.
Опитвам се да оценявам реално и безпристрастно ситуацията.
По написаното теб съм склонен да се обзаложа, че имаш връзка със състезател, получил промяна в резултата след контестация и се опитваш да защитиш решението с всякакви средства.
Моята позиция не е, че на ученици от някое училище са писани повече точки заради това, че са по-настоятелни, макар това да е възможна хипотеза.
Позицията ми е, че на състезания от подобен ранг е деструктуриращо да има оценяване с толкова много грешки.
И да е необходимо родители да съветват другите с твоите съвети:
"Който иска ходи, никого не са спряли"
Все пак, учениците са отишли на национално състезание от най-високо ниво и би следвало да е редно да очакват адекватно оценяване без да е необходимо да седят в нервна обстановка по малките часове през нощта.
Ако не разбираш къде е неприятния момент и смяташ, че всичко е ОК защото в твоя конкретен случай е ОК... лошо.
Има деца, които преди контестация са били 3-ти, не са ходили на контестация и като се събудят са извън десетката.
И твоята теза е - проблема си е техен, да са ходили да се карат в 1 през нощта. Ами... не съм съгласен. Повече внимание и прецизност, наличие на контролна комисия или знам ли точно какво би елиминирало подобни неприятни емоции.