Крис, Евгени Кайряков се яви със седмокласниците на ПМС и там получи точки, които даже му отредиха грамота, не съм му адвокат, но все пак мисля, че е редно поне да му напишеш точките в ранглистата за шести клас
Да напиша точки на дете за състезание А, при положение, че то се е явило на състезание Б???
Това е пълен абсурд, не виждам здрава връзка за конвертиране на едното постижение в другото...
Следващата година, ако СМТ не участва в класацията някой ще поиска точки от СМТ да се запишат като резултат от Черноризец, защото детето се е явило на СМТ...
Моля, нека запазим логиката в тази територия, има достатъчно отвеяни места в мрежата за подобни идеи.
Класацията е статистическа извадка със значително по-полезни възможности от меренето на точки. Естествено, всеки може да я използва за каквото намери за полезно.
Следващата година друг шестокласник може да реши да се яви на състезание с 10 клас. Лошо няма, след като намира полза в това, но... какво общо има това с класацията на 6-класници за определени състезания?
Правилното становище е Кайряков да си получи резултата в класацията за 7-ми клас, където се е явил на състезание, нещо което не е направено, защото ми се струва неинформативно и безполезно.
Другият разумен вариант е да убедиш организаторите на състезанието да конвертират точките на детето, аз лично не се чувствам подготвен за подобна сметка...