0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

KOD

Здравейте,

колко малък се оказва света и колко бързо се разпространява информацията. Много сме изненадани от това, което видяхме в днешният Рейтинг.

Поздрави

Хаха, сега ти загледах подписа и се грейнах какво значи "колко малък се оказва света" :)
В Сетком погледнах, че отдавна не си писал, покрай тези деца... повредихме се ей, и аз съм по-активен тук, отколкото там :)
« Последна редакция: 3.04.2014, 07:59 от КрИс »
Евгени Кайряков 6 клас - на 20 място в рейтинга, вместо в челните позиции, след като би повечето седмокласници на ПМС?! Този рейтинг не е достоверен.

Приятелю bx3m,
откакто нахлу сутринта във форума само протестираш против нещо или някой :)
Не знам в кой клас си, но сега е ваканция, успокой малко топката и й се радвай.
Рейтингът е максимално правдив.
Ако следиш математиците от тези класове, по същата логика можеш да кажеш, че например седмокласникът Антов, който би повечето осмокласници на ЕМТ и ЗМС не е в челото,а е извън първите 50... Което е напълно естествено след като не се явява на включените в класацията турнири.
Рейтингът включва определени състезания и неявяването на тях съвсем естествено води до намаляване на Рейтинг 1.
Затова, в класацията има и Рейтинг 2, по който можеш да сортираш и който отразява рейтинг на учениците само от състезания, на които са се явили.
Класацията позволява да видиш как са се представили състезателите на дадено състезание, на съвкупност от състезания или на частна съвкупност от състезания, включени в рейтинга, на които отделен ученик се е явил. Възможности има всякакви, но трябва да има и известна доза внимание в този, който борави с данните за да може да получи това, което търси в тях.
И... какво толкова странно има топ състезател в 6-ти клас да бие повечето от седмокласниците, оставаше и да не го направи. Подобен ученик ще бие и повечето участници не от 1, а от 2, а защо не и 3 набора над него.
Затова, немалко състезания са групирани по 2 набора, а международни състезания включват и по 3.

Значимо постижение е да биеш не повече от горния набор, а всички от него и да показваш постоянство в това.
Например, петокласникът Венислав от МГ Варна тихомълком победи всички 6-класници на Европейско Кенгуру тази година, в това число и Кайряков :)
Същото дете, през лятото ще се състезава редом с батковци от 7-ми клас на равна нога на IMC в Корея.

Та същия този Венислав също не е начело на класацията на петокласниците по Рейтинг 1. Едно поради факта, че не се е явил на СМТ, което е състезание, включено в календара на класацията, второ, че към момента показва непостоянни резултати и даже по Рейтинг 2 също не може да влезе в топ 10.

Така че, класацията отразява успехи и постоянство, всеки е там, където трябва да бъде според постигнатото през учебната година.
« Последна редакция: 4.04.2014, 18:00 от 00101010 »

*

KOD

Хм, писал съм за казуса по-рано в темата.
Евгени Кайряков се е явил на ПМС в групата за 7-ми клас.
Аз лично не разбирам на база на каква логика и колко точки трябва да му се запишат за състезание, на което не се е явил, а именно 6 клас на ПМС.
Мислех, че сме приключили темата, защото никой не даде адекватно предложение?


ПП - bx3m, ако ти имаш предложение, разбира се сподели го - затова е форума, да си помагаме взаимно, когато зациклим с идеите.
Като при изготвянето на предложението не трябва да забравяш, че на състезанието са се потили и са хвърлили всички усилия 56 деца, които са изкарали в 6 клас 12 или по-малко точки. Е ли справедливо от тяхна гледна точка някой, който не е решавал техните задачи да получи точки колкото тях или повече?
« Последна редакция: 4.04.2014, 18:28 от КрИс »

*

Неактивен EliG

  • 139
  • Пол: Жена
bx3m , твърде буквално приемате тази класация. Така или иначе хората, които следим децата можем да преценим кой, къде и защо е там и до колко тежат резултатите му и т.н., и т.н. Рейтингът е много полезен, защото за секунди може да направиш справка за толкова много деца от цялата страна, да съпоставиш дори с миналата година, да проследиш развитието и въобще нещо страшно полезно, което отгоре на всичкото Крис прави напълно безплатно за нас. Нито се раздават грамоти за първенците в класацията, нито медали.

Точките на Калоян Георгиев Георгиев - Самоков (4 клас) от ЕК са 110 и могат да се проверят в сайта на ПГ "Константин Фотинов". Също там ще бъдат побликувани и точките от олимпиадата за двете деца от Самоков - Георги Христов Димитров и Калоян Георгиев Георгиев.

« Последна редакция: 8.04.2014, 13:05 от pen.d_va »

Здравейте, моля да коригирате резултатите на Бойко Георгиев Георгиев (4 клас) от 55 СОУ. Препретени са точките и рейтинга с друго момче със същото име Бойко Георгиев Георгиев, но от 73 СОУ. Благодаря!

*

KOD

Точките на Калоян Георгиев Георгиев - Самоков (4 клас) от ЕК са 110
Добавени са


Здравейте, моля да коригирате резултатите на Бойко Георгиев Георгиев (4 клас) от 55 СОУ. Препретени са точките и рейтинга с друго момче със същото име Бойко Георгиев Георгиев, но от 73 СОУ. Благодаря!


Дам, резултатите и са вярно нанесени, но при автоматичното смятане на рейтинга са разменени... Оправено е
Нищо чудно, при следващ голям ъпдейт да се получи пак и да трябва да ме подсещате ако забравя :)

*

Неактивен Тody

  • 9
  • Пол: Жена
Здравейте, направих си труда да прегледам в класирането на Кюстендил за 5-7 клас и извадих съответните точки от състезания ЕК и Областен олимпиада матем.  2014г. - ако може, да вкарате съответните промени в таблицата с рейтинга. Благодаря!
    Име                                                             клас     точки ЕК     точки олимпиада       
1. Иван Калинов Митов                             6           125                   12
2. Мария Красимирова Каменова          6           100                     4
3. Мария Методиева Попова                   6           105
4. Николай Ивайлов Павлов                     6          125
5. Бригита Симеонова Андонова            6            95
6. Мила Симеонова Алексова                  6            75
7. Цветелина Богомилова Стоянова     6          120
1. Емилиян Тониев Стоянов                    5            90
2. Божидар Василев Илиев                      5           65
3. Йоанна Любомирова Пешева              5           75
4. Ния Симеонова Алексова                     5           65
5. Василена Василева Гъркова               5           40
6. Теодор Стоилов Назъров                     5           50
1. Беатрис Кирилова Начева                   7            95
2. Ивана Любомирова Васева                  7            90
3. Александър Асенов Асенов                 7            85
4. София Миткова Илиева                        7            55                        1
5. Виктория Цветелинова Петрова        7            50

Здравейте, моля да добавите резултат на Максим Даниелов Байчев - 4 клас в 105 СОУ от Софийския математически турнир - 30 т. - ето линк с резултатите от проведеното в 105 СОУ състезание - http://105sou.eu/wp-content/uploads/2013/11/Copy-of-protokol_CMT-20134.jpg Благодаря

*

KOD

Добавен е, както и резултата от ЕК на Мартин - 6 клас от Стара Загора

Здравейте,

Към момента рейтинга включва ли и резултатите от Областната олимпиада по математика т.е. резултатите и от четирите състезания - ЧХ, СМТ, ОлМ, ЕК?
Имам предвид следното - виждам, че на деца участвали и в четирите състезания рейтинга им е по-нисък от деца участвали само в ЧХ, СМТ и ЕК!
Тъй като този рейтинг се води "Математически рейтинг на четвъртокласниците за прием в СМГ" не трябва ли деца не участвали в ОЛМ да имат рейтинг 0 и той да се включва в общия, което ще доведе до по-нисък такъв?

Поздрави!

Точно, защото се води рейтинг за прием в СМГ, по наредбата им за прием се взимат 3-те най-добри резултата от 4-те състезания. Децата, които не са ходили на олимпиада получават нула и тя не влиза в рейтинга им просто.

*

KOD

 
Здравейте,

Всичко е подробно обяснено тук:
http://AlekDimitrov.com/comment.asp?NID=199

Прочетете внимателно написаното.