0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен kod

 • 582
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #84 -: 5.09.2017, 15:07 »
След абсурдна процедура,  СМГ си има нов временен директор.
Защо абсурдна?
Защото вакантната позиция е обявена в 15 часа с краен срок за подаване на документи - 17 часа.
2 часа, за които е невъзможно да събереш исканите документи!!!
Изключителна гавра от страна на РУО и Кастрева.
Подробности за абсурда от учител, опитал се да кандидатства за позицията:

Цитат
Дидева,
Всъщност РУО даде по-малко минути: погледнете properties на файла с обявата за свободното място
 
Файлът е създаден в 15:03, а докато са го публикували са минали поне 1-2 минути..

Интересно е, че в условията за кандидатстване на практика забраниха на учители от СМГ да участват в "подбора" на кандидати: едно от изискванията бе "Документ, удостоверяващ разрешение за ползване на неплатен отпуск, считано от 04.09.2017 г. /в случай, че кандидата работи по трудов договор/." Такъв документ може да издаде работодаделят, който вече е уволнен ;-)
Когато попитах юристката на РУО-София, как да постъпя като евентуален кандидат, който отговаря на условията, тя ми отговори, че цялото РУО работело по казуса СМГ и няма да имам проблеми с подаване на документите. Аз, като сърбал попарата на РУО нееднократно, възразих, че по формални критерии няма да ми вземат документите и я помолих тя да ми напише тълкователно становище, с което да отида в уреченото място и време и да успея да депозирам кандидатурата си. (Тук няма да се спирам на факта, че всичко това се развиваше в сградат на СМГ вече след 16:00 часа :-P ). Юристката обеща, че ще ми напише такъв документ и аз зачаках. В 16:50 слизам до дирекцията да питам какво става по моя въпрос. След известно лутане около кабинетите на директор, зам.директор, канцеларията и т.н. намирам г-жата и тя ми казва, че съм нямал формално основание да кандидатствам, защото нямам подписания документ с разрешение за ползване на неплатен отпуск (!?!) . В обясненията между мен и г-жа юристката се включи и някой си Коларов, като  двамата след известна категоричност ;-) от моя страна признаха, че никой от учителите не може да кандидатства за тази обявена свободна позиция, но това е в резултат на факта, че РУО действало в извънредна ситуация.

В резюме: РУО, т.е. Кастрева, обявява свободно място с време за реакция на кандидатите по-малко от 2 часа и забранява с измислените от нея условия на който и да е потенциален кандидат от СМГ да се кандидатира!

Да сте очаквали нещо друго?

Източник:  БГ мама
http://old.bg-mamma.com/?topic=993284.msg35503251#msg35503251

Тази абдурдна процедура води до абсурден, предварително одобрен избор.
Най-малко, някой трябва да е предварително известен за да може да подготви и даде изискваните документи за 2 часа.
Избор пристрастен и удобен.

Изборът е факт.
Пенсиониран преподавател по математика от СМГ - Зоя Савова.

Интереснен факт за нея е, че госпожата е пенсионер, но преподава скъпо платени курсове по математика, организирани от училищното настоятелство към СМГ.
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #85 -: 5.09.2017, 19:30 »
Според д-р Ваня Кастрева това е екстремен случай и не е практика в столичната образователна система.( Само ще вметна, че бърза справка на сайта на РУО показва, че си е точно обичайна практика обявите за временно изпълняващ длъжността " директор" да се публикуват в деня, в който изтича срокът за подаване на документи.) Доста дълго време й отне да съобщи името на новозназначения временно изпълняващ длъжността - " госпожа, доколкото си спомням Савова". Според нея не е проблем, че г-жа Савова е в пенсионна възраст, тъй като има и други такива случаи и би било възрастова дискриминация, ако се вземе под внимание. Краткият срок не бил проблем, кандидатите са разбрали за конкурса от сайта, тъй като " това е момент, в който се следи изключително активно сайта ни, да не забравяме, че сме в началото на учебната година. Не само аз, но целият екип на РУО в такива ситуации се обажда, търси хора, мотивира ги." На въпроса от кого е потърсена г-жа Савова, отговорът е: " Не зная от кого е потърсена, по-скоро те ни потърсиха".

Целият разговор с д-рВаня Кастрева

*

Неактивен L@L

 • 8
 • Пол: Жена
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #86 -: 6.09.2017, 12:37 »
Защо всички защитници на Стоянов пропускат следните неща:
1. Ако аз съм управител на държавна фирма и назнача за заместник директор свой роднина ще ме обвинят в семейственост и ще ме уволнят на мига. А Стоянов назначава за заместник доректор "брат" Петров (нали са братя в църквата) за смешния срок от 4 месеца (колкото да изкара зимата) и никой нищо не казва??? Само това е за директно уволнение и показва недопустим конфликт на интереси.
2. Ако аз съм управител на каквато и да е фирма и не допусна шефа си във фирмата няма ли да ме уволнят веднага? А Стоянов бил прав :shocked:
3. Ако аз не изпълня заповед на шефа си няма ли да ме накажат, а ако упорствам да ме изритат?
4. Ако докарам на протест подставени лица, които викат "Върнете ни директора" няма ли да ме разнищят медиите? А те мълчат, че деца на сектанти, чиято единствена връзка със Стоянов е религията, настояват да им го върнат :shocked: Ма всъщност те нали баш им го връщат - махат го от СМГ, че да се върне в църквата и да иска десятък.
5. Не е ли конфликт на интереси, ако човек с мераци за десятък има и мераци за парите на настоятелството?
6. Ако в публичните си изяви са ме хванали в не една лъжа няма ли да бъда разпнат, а на Стоянов някои викат "Осанна"? (Да предупредя, че няма да влизам в обяснителен режим и да изреждам лъжите, много са).
7. Знам, че не е политически коректно да се споменава религиозната страст на Стоянов, но да попитам неформално - колко родители спокойно ще си пуснат децата някъде със Стоянов, след като знаят за дяконското му второ лице на член на секта? И спокойни ли сте като гледате, че кампанията за защита на Стоянов се води почти изключително от неговите колеги сектанти? Всъщност на протестите от страна на СМГ видяхме само чистачки и учителка по физическо. А да, и един изявен бивш СМГ-еец, който обаче няма впечатления от Стоянов като директор.*

Неактивен kod

 • 582
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #87 -: 6.09.2017, 14:00 »
Lol,  Коментираме безумната процедура за избор на временен директор и удобната фигура на г-жа Зоя Савова?

А не причини за уволнение на Стоянов, изтъкнати от теб в 7 точки, всяка от които изцяло от компетенцията на съда, а не на форуми и ФБ групи. Ако това са 7те довода, с които Стоянов е дисцилинарно уволнен от Кастрева, ако реши ще ги оспорва в съда.

Проблемът е кой ще прецени уместността на действията на РУО, свързани с избора на Зоя Савова. Характерно за държавата ни, предполагам никой. Както и никой няма да разгледа в детайли действията на националната комисия през изминалата учебна година, защото видиш ли, те не били важни - заради тях не се събират бойки групи, които да вдигат на крак държава и медии.

*

Неактивен kod

 • 582
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #88 -: 10.10.2017, 08:17 »
Забелязвам нова вълна в развитието на СМГ. Всъщност, може да не е нова, а да се завръща старата...
Във всички по-големи социални групи, свързани с гимназията, личностите, пишещи за съществените проблеми в нея бяха по един или друг начин обезглавени, набити на кол и изхвърлени. Устата им беше запушена.

И... воала! Реномето на гимназията мигновено се възстанови и всичко се нормализира.
С бясна скорост започна публикация на весели картинки и логически задачи.
По иновативни севернокорейски методи, и този път вълната на недоволните беше покосена и училището се върна в коловоза на славата.

*

Неактивен kod

 • 582
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #89 -: 10.10.2017, 17:02 »
РУО качествено се бъзикат с училището ми се струва.
Мисля, всички заинтересовани са на мнение, че на СМГ му трябва спокойствие, единство и обединителна фигура, която би била понесена и от двата лагера.

Преди малко назначили Ушагелов.
Надали има по-конфликтна кандидатура.
1. Бил е зам. директор и се е занимавал с голяма част от административните задължения по време на уволнения за административни нередности Стоянов.
Е... :) Доста странен избор.
2. Определено е заел едната страна в спора, дотолкова твърдо, че си позволи преди време да отменя заповеди на действащ директор.
3. Не е учител по математика. А по мое мнение, директорът на СМГ трябва да е учител по математика.

Стискам палци да не съм наясно и да говоря глупости.
Дано този господин наистина да е обединителната фигура, която ще обедини учителите в гимназията. Да ги обедини, а не да затвори устите на недоволните!
Дано и да е установено, че не носи част от вината за административните нарушения, довели до уволнението на миналия директор и да ръководи качествено и открито СМГ към нови успехи.

*

Неактивен kod

 • 582
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #90 -: 2.12.2017, 11:46 »
https://nova.bg/news/view/2017/12/02/200164/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B3-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/

Страхотен завършек на статията:

Според Румяна Караджова пък, обяснение дължали само на властите - нито на родителите, нито на медиите.

Тъжно е като начин на мислене...

*

Неактивен kod

 • 582
 • Пол: Мъж
  • Alek Dimitrov
Re: СМГ - мнения и коментари
« Отговор #91 -: 24.12.2017, 06:53 »
Както се очакваше, атмосферата в СМГ по никакъв начин не се оправи след като инквизицията обезглави Антони Стоянов.
Край на годината, ново начало на скандалите.
По същия начин като през лятото - с груби, селски, анонимни обиди.

Моето мнение за дългосрочна рецепта (за краткосрочни вече е късно...)
- без анонимност! Който взима позиция, който отправя обиди да застава зад думите си и да носи отговорност за тях. В БГ Мама е пълно с анонимни манипулатори, чиито интелектуално ограничени пледоарии объркват незапознатите и омърсяват ежедневието без страх от никаква отговорност. Един път опитваш да влезеш в диалог с тях с доводи - не става. Втори път опитваш с разпалени думи - пак не става.
Властимащите модератори на темите за СМГ са силно пристрастни и позволяват грозни обиди и клевети, които не носят нищо добро на училището и тази част от обществото, която обича СМГ безкористно, а не само във фунията на собствените си интереси.
 Е... какво остава - шамари или игнор.

- държавна политика за равноправие... В образованието, администрацията и шивашките цехове. Като набичиш обкръжение от 90% жени, неминуемо създаваш кокошкарник, с всичките му недостатъци. Сърдите се или не... така е :)