Защо всички защитници на Стоянов пропускат следните неща:
1. Ако аз съм управител на
държавна фирма и назнача за заместник директор свой роднина ще ме обвинят в семейственост и ще ме уволнят на мига. А Стоянов назначава за заместник доректор "брат" Петров (нали са братя в църквата) за смешния срок от 4 месеца (колкото да изкара зимата) и никой нищо не казва??? Само това е за директно уволнение и показва недопустим конфликт на интереси.
2. Ако аз съм управител на каквато и да е фирма и не допусна шефа си във фирмата няма ли да ме уволнят веднага? А Стоянов бил прав
3. Ако аз не изпълня заповед на шефа си няма ли да ме накажат, а ако упорствам да ме изритат?
4. Ако докарам на протест подставени лица, които викат "Върнете ни директора" няма ли да ме разнищят медиите? А те мълчат, че деца на сектанти, чиято единствена връзка със Стоянов е религията, настояват да им го върнат
Ма всъщност те нали баш им го връщат - махат го от СМГ, че да се върне в църквата и да иска десятък.
5. Не е ли конфликт на интереси, ако човек с мераци за десятък има и мераци за парите на настоятелството?
6. Ако в публичните си изяви са ме хванали в не една лъжа няма ли да бъда разпнат, а на Стоянов някои викат "Осанна"? (Да предупредя, че няма да влизам в обяснителен режим и да изреждам лъжите, много са).
7. Знам, че не е политически коректно да се споменава религиозната страст на Стоянов, но да попитам неформално - колко родители спокойно ще си пуснат децата някъде със Стоянов, след като знаят за дяконското му второ лице на член на секта? И спокойни ли сте като гледате, че кампанията за защита на Стоянов се води почти изключително от неговите колеги сектанти? Всъщност на протестите от страна на СМГ видяхме само чистачки и учителка по физическо. А да, и един изявен бивш СМГ-еец, който обаче няма впечатления от Стоянов като директор.