ами естествено, че допуснатите до националния кръг ще са според зависи от ситуацията; в случая аз определено не мога да видя как иначе могат да станат нещата при наличието на квоти; не случайно ако видим регламента той е разтеглив, вътре изрично е споменато за гъвкавост при струпване на резултати или липса на такива и т.н.; примерно по регламент се допускат в 6 клас деца с 150 и 145 точки, ама тази година задачите явно са били трудни и децата с 150 и 145 точки са много малко... и хората са допуснали и децата с 140 точки за да се доближат до определените квоти...
освен квотите изрично е писано, че по преценка на комисията могат да се допускат деца и на регионален принцип; т.е. напълно възможно е при деца с еднакви точки да не бъдат допуснати тези от София, Варна и Пловдив, а детето от Разград да речем да е допуснато; според мен и това е правилно, доколкото възможностите като обучение и преподаватели пред децата в София, Варна и Пловдив са много по-добри от тези на децата в Разград...
и това, че в регламента са упоменати АМС, ЧХ, Салабашев, Коледно и Великденско едва ли значи, че има начин всички деца с максимални резултати оттам да участват в националното състезание; според мен това дава възможност на организаторите да подберат точно най-стойностните резултати на деца от тези състезания... защото една е стойността на 1-во място на Великденско или Коледно, където има поне 50-60 или дори повече деца с максимален резултат за цялата страна, друга е стойността на 1-во място на Салабашев или ЧХ, където с максимален резултат са само няколко деца...
иначе сериозен пропуск на организаторите е, че не са дали малко по-подробно критериите по които допълват квотите с децата от тези състезания, предполагам тогава и въпросите по отношение на класираните ще са доста по-малко...