някои с отговори 6-ти клас
Ами във втора задача нещо в условието не ми звучи както трябва, но поправяйки наново всички изчисления, за да получи цели числа, хлапето е получило 24 бр. мъжки костюми и 96 лв за 1 дамски костюм. Втората подточка е под въпрос какво е условието, но той е решил, че дамските костюми са с 50% по-малко от мъжките, изхождайки от изчислението, че от 16 до 24 има още 50% от 16 бр. /което за мен е много странно и се чудя, какво точно се е търсило - предполагам някаква част от общото количество 40 бр.../.
Задачата за плочките я е докарал до 272 плочки, но в момента, когато трябвало да реши цената за лепенето им, се колебаел, дали да я изчисли пак на цял квадратен метър или на частичен. И по логиката, че на плочките е добавил една, за да са достатъчни, така и решил, че: "човекът също ще иска да му се плати за започнатия квадратен метър", т.е 0,6 кв. м ги е изчислил за цена на цял кв. метър... Така че вторият кръг ни е под въпрос, а ние с мъжа ми решихме при следващия ремонт да го викаме при калкулацията на услугата...
За първа задача каза само, че са цели числа отговорите.