Ако може да ми кажете, как се обяснява на 10 годишно дете, което се радва, понеже класната му е съобщила, че се е класирало за национален кръг, че някои си се карат за 2 или 3 лева и затова не трябва да се явява? Аз също съм за допускане на всички деца,никой не е бил предварително информиран - правят си подигравка с всички участници и родители!
Има моменти, в които не е необходимо да се обяснява в детайли - затова все пак сме родители...
---------------------------------------
niliev, така е, напълно си прав, просто казвам, че сме привикнали за всичко да си траем, с всичко да сме съгласни от някакъв... знам ли, страх или пълно приемане на системата.
Каква ще ни е тактиката... не знам. Мисля си, че вече е време математици, учени и учители да се включат с активна и ясно заявена пред широката общественост позиция.
Аз малко се изморих да описвам случващото се и споделям мнение, необходима е по-явна подкрепа на исканията ни.
Конкретно за случая, просто ще помоля детето да се съобрази с прищявката ми и да не се яви на национален кръг ако не бъдат допуснати всички заслужили това право деца, въпреки, че е единствения в набора си със 100 точки.
Той е много далеч от абсурдите и простотиите, които съпътстват математиката ни, така че няма да бъде доволен от това и да го разбере, но... мисля, че ще се съобрази.
Другото, което ще направя е да пусна на всеослушание една молба, всеки класирал се да осмисли заедно с родителите си иска ли да участва в състезание, където други заслужили деца не са допуснати заради прищявките на националната комисия.